E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKar satışları yaşansa da yükseliş trendi sürüyor---

Kar satışları yaşansa da yükseliş trendi sürüyor

Kar satışları yaşansa da yükseliş trendi sürüyor
25 Haziran 2019 - 09:22 borsagundem.com

MACD gibi orta vadeli göstergelerin Al konumunda olması ve haftalık periyotta göstergelerde oluşan pozitif eğilim kar satışları yaşansa da kısa vadeli yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etmektedir

"Güne Güçlü alımlarla başlayan BIST-100 endeksi açılıştaki kazançlarının bir kısmını geri verirken, bankacılık endeksindeki %3,70 yükseliş öncülüğünde günü %1,23 düşüşle 95.182’den kapattı. Güne 200 GHO’nın üzerinde başlayan endeks bu seviye üzerinde tutunmayarak kar satışlarıyla karşılaştı.

Endeksin yükselişin devam ettirmesi için 200 GHO’nın geçtiği 95.800 üzerinde yükselen hacimli kapanış görmemiz gerekiyor. Bu seviye üzerinde endeks yükselişin ilk hedef son düşüşün fibonacci %61,8 düzeltme seviyelerine denk gelen 97.400 olmak üzere 99.000’li seviyelere kadar devam ettirme potansiyeline sahip olacaktır.

MACD gibi orta vadeli göstergelerin Al konumunda olması ve haftalık periyotta göstergelerde oluşan pozitif eğilim kar satışları yaşansa da kısa vadeli yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak Kısa vadeli göstergeler ve momentumdaki negatif uyumsuzluk görüntüsü endekste kar satışlarının oluşacağına işaret etmektedir. Endeks kar satışlarıyla 94.300’lere doğru gerileyerek dün oluşan fiyat boşluğunu kapatabilir.

Endeksin 94.300 altında kar satışlarını 92.500-93.100 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa olası düşüşlerin trade amaçlı alım fırsatı, gün içinde 200 GHO’nın geçtiği 95.800 ve üzerine yükselişler ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması ve gün içinde yükseliş denemelerinin kar satışı fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. "

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)