E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKar satışları devam edebilir---

Kar satışları devam edebilir

Kar satışları devam edebilir
28 Ocak 2021 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin bu sabah yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Dün yaşanan sert satış baskısının ardından hareketin global piyasalarda devam etmesi ile endekste 1470 seviyesi altında 1450 ve 1440 kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir…

TL Bonolar: Artan kur volatilitesi ile beraber TL tahvil faizlerinde kısmi yükseliş var, gösterge tahvilde %15 bileşik faiz destek olarak izlenecektir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf bir seyir izlerken, içeride dolar kurunda da 7,42 seviyesi üzerinde 7,50 direnç olarak belirtilebilir…

EUR/USD: Fed sonrasında zayıf seyrini sürdüren paritede 1,2130 seviyesi altında 1,2060 destek olarak takip edilecektir. Yüklü dolar short poziyonlar piyasa üzerinde baskı yaratıyor...

Belirgin bir habere dayanmayan geri çekilme sonrasında, aşı tedariği konusunda gelişmeler veya ABD’de gelen şirket finansallarının beklentileri karşılamaması gibi gelişmeler alt alta yazılabilir. Ancak aşırı değerlemeler ile tarihi zirvelere gelen başta ABD olmak üzere global piyasalarda bunların daha ziyade bahane olduğu söylenebilir. TL varlıklarda ise küresel piyasalarda toparlanma görülmeden anlamlı bir tepki yükselişi görmek zor, son günlerde yaşanan geri çekilmenin ardından kısmi toparlanma çabaları gelebilir, yine de dışarıda dip oluşumu tamamlanmadan bu denemeler kısa soluklu kalacaktır.

Yurtdışı borsalarda kâr satışları ile düzeltme hareketi yaşanırken, BIST 100 Endeksi’nde de benzer eğilim görülüyor. Endeksin bu sabah yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste görünüm zayıf iken, 1450 ve 1440 desteklerine doğru geri çekilme görebiliriz. 1470 ve 1485 ise direnç haline gelmiş durumda. Endekste yön aşağı olduğundan dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi risk iştahı düşüşü ile beraber %1 eşiğine gerilerken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 322 seviyesinde. Eurobond piyasasında kısmi kar satışları gelebilir. TL tahvil faizlerinde kur oynaklığına bağlı satışlar sürebilir, 10 yıllık tahvilde %13,50 bileşik faiz seviyesi destek olarak belirtilebilir.

Dolar endeksi yükselişi sürüyor, endeksin ana bileşeni olan EUR/USD paritesinde 1,2060 desteği kritik. GBP/USD paritesinde de 1,3620 destek olarak belirtilebilir. USD/JPY paritesinde 104 üzerinde kalınabilmesi önemli. Gelişmekte olan ülke para birimleri zayıf bir seyir izlerken, içeride dolar kurunda 7,50 ve euro kurunda da 9,00 kısa vadeli direnç seviyeleri.

Doların değer kazanımı ile emtia fiyatları düşüşte ancak kritik destek seviyeleri üzerinde kalındığını görüyoruz. Değerli metal fiyatlarına bakacak olursak gümüş için 25 ve altın için de 1830 dolar ons destek seviyeleri. Enerji fiyatlarında ise Brent petrol için 55 ve WTI için de 52 dolar varil belirtilebilecek destekler.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1510 altında zayıflama eğiliminde. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Günün önemli şirket haberleri 28/01/2021

 

Türk Traktör ve Tekfen sorusu

 

Yabancıların aldığı hisseler

 

Kısa vadede düşüş eğilimi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Ocak 2021 10:53

    şişen hisse senetlerinde olur diğerlerinde asla olmaz.

  • Kamil28 Ocak 2021 10:19

    Görüşe katılıyorum. Belirgin bir haber ,baba bir gelişme yok. Uzun süredir pandemiyle, geçim sıkıntısıyla, Abd deki gelişmelerle vb oyalanıyoruz. Bence Bist oyuncuları sıkıldı , hareket istiyorlar , küçük yatırımcıyı ürkütüp ellerindeki malı aldıktan sonra yüksek fiyattan satmayı hedefliyorlar.İşleri bu