E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaptana yurt dışı yasağı---

Kaptana yurt dışı yasağı

Kaptana yurt dışı yasağı
17 Mart 2014 - 04:24 borsagundem.com

Minik Ece'nin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle arabalı vapurun kaptanı ve 2 gemi personeli hakim karşısına çıktı. Şahıslar tutuksuz yargılanacak

Sirkeci’de 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kazada, otomobilin denize düştüğü arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ve iki gemi personeli taksirle bir kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. Hürriyet'in haberine göre nöbetçi mahkeme 3 denizciyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı ancak kaptana yurt dışına çıkış yasağı koydu. Kaptan mahkemedeki ifadesinde, “Yanaşan bir geminin çıkarttığı sesi neta (Denizcilik dilinde muntazam, düzgün, tertipli veya emniyetli anlamına gelir) sanarak hareket ettim” diyerek kendisini savundu.

Sirkeci-Harem seferini yapmak üzere hareket eden Sadabat arabalı vapurundan Mine Yılmaz’ın kullandığı otomobil denize düştü. Otomobilde bulunan Mine Yılmaz ve Ebru Güleren Yılmaz kendi çabalarıyla kurtuldu. Şaziye Güleren ve Ebru Güleren Yılmaz’ın 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ise deniz polisi tarafından sudan çıkartıldı. Ece Su Yılmaz iskeleye çıkartıldığında hayatını kaybetmişti. Çok su yutan 61 yaşındaki Şaziye Güleren yoğun bakıma kaldırıldı.




ÇİFTE SORUŞTURMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Ulaştırma Bakanlığı’nın kazayı araştırmak için oluşturduğu özel heyet dün sabah saatlerinde İStanbul Liman Başkanlığı’na gelerek, arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ve gemici Özay Yaşar ile çımacı Levent Dönmez’in ifadelerini aldı. Ayrıca Kabataş İskelesi’ne çekilen Sadabat vapurunda tatbikat yapıldı. Yaklaşık 1 saatlik incelemenin ardından vapur iskeleden çekildi. 

AVUKATIYLA SAVCILIĞA GİTTİ

Erkan Atalay İm ile gemi personeli Özay Yaşar ve Levent Dönmez Liman Başkanlığı’ndaki ifadelerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti. Nöbetçi savcı ifadelerini aldığı 3 gemiciyi, taksirle bir kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti ve tutuklanmalarını istedi. 

BAŞKA BİR GEMİNİN DÜDÜĞÜNÜ NETA SANDIM

Nöbetçi mahkeme 3 denizcinin ifadelerine bir kez daha başvurdu. Kaptan Erkan Atalay İm ifadesinde, “İki yıldan bu yana bu geminin süvarisiyim. Yanıma bir gemi yanaştı. Yanaşan geminin çıkarttığı sesi ben neta zannederek öbür tarafa yöneldim. Gemini hareket ettirdim. Kurtarmak istediysem de aracın geri geri kaydığını görünce sıkışıp içindekiler tamamen ezilir diye tekrar manevra ettim” dedi. 

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Denizcilerin hepsini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakan mahkeme, kaptan Erken Atalay İm’e yurt dışına çıkış yasağı koydu. Mahkemenin tutuksuz yargılama kararının gerekçesini, “Taksirli suç olması, sabit ikametgah sahibi olmaları, olay sonrası samimi tutum ve davranışları nedeniyle” olarak belirtti.

ECE SU'YU YILDIZLAR UĞURLADI

Ece Su Yılmaz dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ece Su’nun kazadan kurtulan annesi Ebru Güleren Yıldız kızının tabutuna sarılarak ağladı. Annenin gözyaşları, Halkalı Hoca Ömer Çetinsaya Camisi’ndeki törene katılanları da gözyaşlarına boğdu. Cenazeye Ebru Güleren Yılmaz’ın makyöz olarak çalıştığı Karadayı dizisinin oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Şebnem Dilligil, Başak Okay, Leyla Tuğutlu, Barış Falay ve Aslı Orcan ile Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel de katıldı. Kılınan cenaze namazı ardından Ece Su Yılmaz için helallik alındı. Ece Su Halkalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)