E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKaplan: Fed faiz artırımlarında sabırlı olmalı---

Kaplan: Fed faiz artırımlarında sabırlı olmalı

Kaplan: Fed faiz artırımlarında sabırlı olmalı
03 Aralık 2018 - 14:38 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, Fed'in ılımlı enflasyon ve gevşeyen küresel büyümeden dolayı faiz artırımlarında sabırlı ve temkinli olması gerektiğini söyledi

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, önceki faiz artırımlarını etkileri, yavaşlayan enflasyona ilişkin işaretler ve yumuşayan küresel büyüme dikkate alındığında, ABD merkez bankası Fed'in faizleri daha da artırma konusunda dikkatli davranması ve "çok sabırlı" olması gerektiğini söyledi.

Kaplan, Financial Times'a yaptığı değerlendirmede, konut gibi yüksek faizlere duyarlı sektörlerde zayıflama işaretleri gördüğünü, denizaşırı büyüme rakamlarının da daha zayıf olduğunu ve ABD enflasyon rakamlarının ılımlı seyrettiğini kaydetti. Kaplan ayrıca, 2018'deki güçlü performansın ardından, büyümenin gelecek iki yıllık dönemde yavaşlayacağı tahmininde bulundu.

Kaplan, "Faiz artırımlarını abarttığımız bir duruma düşmekten kaçınmak istiyorum", dedi ve "Enflasyon rakamlarının daha durgun olmasından dolayı, bu noktada sabırlı ve çok temkinli olma ve hata yapmaktan kaçınma lüksümüz var" şeklinde görüş bildirdi.

Kaplan, değerlendirmesinde, Kongre tarafından bu yıl uygulamaya koyulan maliye politikası teşviklerinin önümüzdeki yıllarda ortadan kalkacağını ve bunun da faiz artırımlarında dikkatli olunması konusunu daha önemli hale getirdiğini belirtti. Dallas Fed Başkanı, yüksek kamu harcamalarından gelen destek, Fed'in kısa vadede gerçekleştirdiği sekiz çeyrek puanlık faiz artırımının ve aynı zamanda bilanço daraltmasının ekonomi üzerindeki etkisinin bir kısmını maskeleyebilceğini sözlerine ekledi.

Kaplan, "Ekonominin 2019 yılının ilk yarısında ya da ortasından bugünküne nazaran çok farklı görünebileceği fikrine uyum göstermemiz gerek" dedi ve "Maliye teşviklerinin, diğer gelişmeleri maskeleme etkisi olabilir" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)