E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKaplan: Faiz indirimleri konusunda açık fikirliyim---

Kaplan: Faiz indirimleri konusunda açık fikirliyim

Kaplan: Faiz indirimleri konusunda açık fikirliyim
10 Ekim 2019 - 15:30 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in daha fazla faiz indirmesine ihtiyaç olup olmayacağına dair bir işaret görmek için ABD getiri eğrisini dikkatli şekilde izlemekte olduğunu söyledi

Kaplan, faizleri indirmek için tüketici harcamalarının zayıfladığı görülene kadar beklemenin "hata" olacağı görüşünü tekrarladı.

Fed'in Temmuz ve Eylül aylarında yaptığı faiz indirimleri sonrasındaki gelişmeleri izlemek için biraz zamana ihtiyaç olduğunu belirten Kaplan, "Verileri dikkatli şekilde izlemek için zamana ihtiyaç var. Ancak ben katı ve önceden karar vermiş olmaktan kaçınma niyetindeyim. Oldukça uyanık olmaya devam etmeyi ve federal faiz oranlarını daha fazla düşürmeyi ihtiyaç olup olmadığı konusunda açık fikirli olmayı sürdürmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Kaplan, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,1 büyüyeceğini öngörürken, enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesini yakalayacağına inandığını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)