E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKapatılan AVM'ler için kademeli takvim---

Kapatılan AVM'ler için kademeli takvim

Kapatılan AVM'ler için kademeli takvim
02 Mayıs 2020 - 09:33 borsagundem.com

Korona virüs salgını sonrası tedbir amaçlı kapatılan alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihinde açılması hedefleniyor

Korona virüs salgını sonrası tedbir amaçlı kapatılan alışveriş merkezleriyle ilgili konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, bilim kurulunun kararı ve gelen talepler doğrultusunda yakın zamanda AVM'lerin kademeli olarak 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde açılabileceğini söyledi.
Korona virüs önlemleri kapsamında tedbir amacıyla kapatılan alışveriş merkezleri(AVM)'nin yeniden faaliyete başlamasıyla ilgili Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, açıklama yaptı. AVM'lerin ilk etapta kademeli olarak açılacağını ifade eden AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerini işaret etti. Alışveriş merkezleri hakkında pandemi olayının ortaya çıkmasından itibaren hızla kapanma kararı verildiğini hatırlatan Altaş, "Bu kapanma kararımızı verirken, perakendecilerin bizden önce kapatması nedeniyle biz fiili olarak kapandık. Bu kapanma kararımızın da halk sağlığı açısından ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Şimdi hayatın normale dönmesi açısından alışveriş merkezlerinin açılması gündemdedir. Buna ilişkin olarak 11 Mayıs'tan itibaren bilim kurulumuz onay verirse ve perakendeciden en az AVM bazında yüzde 50'nin üzerinde talep gelirse biz kademeli olarak alışveriş merkezlerini açabileceğimizi söylüyoruz. Ancak tam olarak açılışımızı Ramazan Bayramı sonrası 1 Haziran'dan itibaren olacağını düşünüyoruz" dedi.
AVM'lerin açılmasıyla birlikte sıkı önlemler alacaklarını ifade eden Altaş, "Açıldığımız zaman sıkı önlemler alacağız. Çünkü bizim için önemli olan halk ve çalışan sağlığıdır. Girişlerde maske dağıtılması, ateş ölçülmesi, içerideki dezenfeksiyon ve belli metrekarelere belli sayıda misafir kabul edilmesi gibi sıkı tedbirler alacağız" diye konuştu. 

SİNEMA, RESTORAN VE ÇOCUK OYUN ALANLARI İKİNCİ PLANDA  

"Kademeli geçişten bahsediyoruz" diyen AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerdeki yiyecek ve eğlence alanlarına ilişkin ayrı bir parantez açtı. Altaş, "Kademeli geçişte özellikle sinema, restoran, çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldığı için yine bakanlık tarafından açılmaları gerekecek. Bu nedenle ilk etapta onların açılacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı. 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • papatya falı02 Mayıs 2020 18:24

    Kriz varsa sadece awm lerde yok.Bu ayrıcalık neden ?? Türk halkı bunu neden gerektiği kadar eleştirmiyor?? Awm ler hayati ürün mü satıyor?? 

  • Mucise Reis ;)02 Mayıs 2020 10:54

    AVM neden açılır ? elinde kış ürünleri satış...lkbahar ürünleri bitiriş için..çünkü reayonlar yaz ayına hasır olmak zorunda. 4 mevsim değişen raflar var. internet online alışverşlerde o bakımdan kampanyalar olacak. Bayram satışı çok önemli. malları nakite çevirecekler. neyse.... avm açılıyorsa, millet yenı kıyafet alacak. yenı kıyafet alanlar, aile ve büyükleri ziyaret edecek demektır. ziyaratler olmasa, herkes evde kalsa alışverişler olmaz. demek oluyorki bayramda, karantına bitecek. devlet karantınayı bitirecekkı, avm leri açmayı planlıyor... korona virüs açıklamalarında, kontrol sayısı artış... olum sayısı düşüş olacak... virüsde kademeli azalacak. ama +65 - 20 insanlar bayramda aile fertleri ve gençlerle etkileşime girerse, korona artışı düşsede, kronık sorunlu yaşlıların virüs kapması hem bakanlara, hem tedavide yardımcı olanlara, hemde ağır yaşlılara geçebilir. ispanya genç yok yaşlı çoktu ölüm çok oldu.TRİZM ÖLÜM SAYISINDAN KORKAR.YABANCILAR

  • Pala02 Mayıs 2020 10:17

    2 3 ay kıyafet almasa kimse ölmez.