E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKapanma konut piyasasını riske atıyor---

Kapanma konut piyasasını riske atıyor

Kapanma konut piyasasını riske atıyor
03 Ekim 2013 - 14:12 borsagundem.com

Amerikan hükümetinin kapanması, yeni toparlanan konut piyasasını tehdit ediyor

ABD hükümetinin kapanması anında binlerce mortgage onayını yavaşlatacak. Kapanmanın 1 haftadan uzun sürmesi, konut ve geniş çaplı ekonomideki toparlanmayı tehdit ediyor.
Kongre, bütçeyi geçirmemesinin ardından hükümetin 17 yıl sonra ilk kez kısmi olarak kapanmasına neden oldu. Bu da konut kredisi alma sürecinden geçenlerin, bankaların, Sosyal Güvenlik numaraları ve IRS (Vergi hizmeti) verilerinin teyit ve girişlerinin engellenmesinden ötürü işlerin uzayacağı anlamına geliyor.
Süreç diğer tarafta Federal Konut Yönetimi'nin (FHA) desteklediği mortgageların onayını almaya çalışan müstekrizlerin bekleme süresini de, tam zamanlı personelin, 10'da 1'i sayıda kişiyle çalışmasından ötürü uzatacal ve kırsal bölgelerde mortgageları destekleyen ABD Tarım Bakanlığı'nın kapanma süresince iş yapmayacak.
Şu anda en son istenilen şeyin yumuşak bir toparlanmadan geçen konut piyasasında güveni sarsmak olduğunu belirten Mortgage Bankers Association'ın CEO'su ve FHA'nın eski başkanı David Stevens, "Bu kısa süreli bir kapanmaysa, o zaman işten çıkarılan çalışanlar ile ilgili bir hikaye. Eğer uzun süreliyse, o zaman bu ekonomik toparlanma üzerindeki geniş kapsamlı yan etki" dedi.
Kapanma, inşaat ve yeni konut satışlarının Büyük Depresyon'dan bu yana görülen en kötü finansal krizden toparlanmaya başladığı dönemde geldi. Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre konut başlangıçlarının yıllık hızı Nisan 2009'daki 478,000'den Ağustos 2013'te 891,000'e çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)