E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKapalıçarşı'nın açılış tarihi belli oldu---

Kapalıçarşı'nın açılış tarihi belli oldu

Kapalıçarşı'nın açılış tarihi belli oldu
08 Mayıs 2020 - 12:58 borsagundem.com

İstanbul’da korona virüs tedbirleri kapsamında 25 Mart'ta kapatılan Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran’da alışverişe açılacak.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kapalıçarşı'nın 1 Haziran'da ziyarete açılacağını açıkladı.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş çarşının Kalpakçılar Caddesi’nde basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, "23 Mart itibariyle sadece esnafımızı 2 kapıdan alarak bugünlere kadar geldik. Kapalıçarşı’yı 1 Haziran’da ziyarete açacağız" dedi.

Çarşının 21 kapısının açılmayacağını belirten Kurtulmuş, "10-11 kapıyı açacağız ve ziyaretçileri kontrollü bir şekilde içeri alacağız" diye konuştu.

GÜNDE 150 BİN ZİYARETÇİ

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş'un daha önce yaptığı açıklamada da, Ramazan Bayramı sonrasında Kapalıçarşı'da hayatın normale dönmesinin beklendiğini belirterek, "Aldığımız tedbirler ve önlemlerle çarşımızda hasta veya ölümlerin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte çarşımız esnafından 7 acı kaybımız olmuştur. Günlük ortalama 150 bin yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına sahip, 559 yıllık tarihi çarşıda süreç normalleşmeye başladığı zaman, tekrar renkli, ziyaretçileriyle birlikte hayat dolu olduğu günlere dönmesini bekliyoruz" demişti.

Kurtulmuş, çarşı yönetiminin esnaf ve ziyaretçileri korumak için önlem aldığını aktararak, Kapalıçarşı'nın düzenli dezenfekte edildiğini, çarşı ziyaretçiye kapalı olsa da esnaf için iki kapıdan giriş sağlandığını, bu sırada sosyal mesafeye uyulduğunu, ateş ölçümü yapıldığını ve güvenlik önlemleri alındığını da anlatmıştı.

Aylık ve yıllık en fazla reel getiri külçe altında

KAPALIÇARŞI NE ZAMAN KAPATILDI?

Korona virüs salgını ile mücadele çerçevesinde alınan karar ile Kapalıçarşı'ya ziyaretçi girişi 24 Mart tarihinde saat 10-16.00 arasında iki kapıdan sağlanıyordu. Çarşı 25 Mart'ta ziyaretçi girişine tamamen kapatıldı. Esnaf ve dükkanlarda çalışanlar ise çarşının Mercan ve Kılıçlar kapısından tek tek kimlik kontrolü ile içeri alıyor. Burada çalışanlar kısa süreli işlerini hallettikten sonra tekrar çarşıdan ayrılıyor.

KAPALIÇARŞI HAKKINDA

Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerininin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı'da yaklaşık 4.000 dükkân bulunmaktadır ve bu dükkânlarda toplam çalışan sayısı yaklaşık 25.000'dir. 

Taksim ve İstiklal'de maske ile 3 metre sosyal mesafe kararı

Bir ilde daha giriş-çıkışlara kısıtlama getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)