E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKapalıçarşı geceleri de açık kalacak---

Kapalıçarşı geceleri de açık kalacak

Kapalıçarşı geceleri de açık kalacak
30 Mayıs 2014 - 11:39 borsagundem.com

İstanbul’daki kuyumcular İstanbul Shopping Fest’ kapsamında “Altın Günü” düzenleyecek

İstanbul'daki kuyumcular bu yıl dördüncüsü gerçekleşen İstanbul Shopping Fest (İSF) kapsamında "Altın Günü" düzenliyor. 7-29 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Altın Günü 12 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek. İstanbul Kuyumcular Odası, Birleşmiş Markalar Derneği, Mücevher İhracatçıları Birliği, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği, Nuruosmaniye Esnaf Derneği işbirliğinde yapılacak olan "Altın Günü" kapsamında özel indirim ve kampanyalar gerçekleştirilecek.

MARKALARIN 2500 NOKTASINDA KAMPANYA

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, Altın Günü’yle ilgili, “BMD üyesi olan tüm değerli kuyum markalarımız bu etkinlikte yerlerini alacaklar. Etkinliğe katılacak olan BMD kuyum markaları şunlardır: Altınbaş, Ariş, Assos, Atasay, Koçak Gold, Zen Pırlanta etkinliğe katılacak olan BMD üyesi kuyum markalarıdır. Ayrıca Roberto Bravo, So Chıc, Konyalı Saat, Saat & Saat gibi markalarımız da gerek değerli taşlar gerekse de aksesuar kategorilerinde çeşitli kampanyalarla İSF kapsamında yer alacaklar. Tüm bu markalarımızın İstanbul’daki toplam satış noktası 2 bin 500’den fazladır” dedi.

YABANCI TURİST İÇİN FIRSAT OLACAK

İstanbul Shopping Fest kapsamında gerçekleştirilen kuyum harcamalarına ilişkin rakamsal bilgileri de kaydeden Doğan, “İSF, 2011 yılında ilk kez düzenlendiğinde, 40 günlük ISF döneminde bir önceki yıla göre İstanbul’da toplam alışveriş yüzde 26 artmıştı. 40 günde toplam ciro 8 milyar TL’ydi. Bu ciro içinde kuyumun payı 119 milyon TL oldu. İSF 2012 kapsamında, 21 günde toplam alışveriş %35 artarken, kart ve nakit harcamalarındaki toplam ciro 7,5 milyar TL oldu. Kuyum harcaması ise 173 milyon TL’ye yükseldi. 2013 yılında ise İSF’de 23 günde toplam alışveriş %10 artarak 8 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. BMD olarak, bu yıl da özellikle yabancı turistin sayısında artış olacağını, bunu olumlu sonucunun altın ve mücevher alışverişine yansıyacağını düşünüyoruz. Altın günü, yabancı turist için de bir fırsat olacak” şeklinde konuştu.

ALTIN GÜNÜ TEK TAŞ’I COŞTURACAK

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler Altın Günü hakkında bilgi vererek, “Altın Günü”ne özel olarak, aynı özelliklerdeki ‘tek taş’ katılımcı kuyumcuların hepsinde tek ve çok çarpıcı bir fiyat üzerinden satışa sunulacak. İSF, evlilik sezonunun en yoğun yaşandığı bir dönemde olacak. Tek taşın bugün evliliklerde nerdeyse altın kadar rağbet gören bir ziynet eşyası olduğu gerçeğini hesaba katarsak, Altın Günü’nü satışları coşturacaktır” dedi.

KAPALIÇARŞI 12 HAZİRAN’DA 22.00’A KADAR AÇIK

“Altın Günü”ne özel olarak, aynı özelliklerdeki ‘tek taş’ katılımcı kuyumcuların hepsinde tek ve çok çarpıcı bir fiyat üzerinden satışa sunulacak. Altın Günü’nün tek sürprizi tek taş olmayacak. Bugüne özel olarak 12 Haziran Perşembe günü İstanbul’un en gözde tarihi, turistik ve alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı da 22:00'a kadar açık kalacak. Kapalıçarşı’nın da içerisinde bulunduğu tarihi yarımadada ticaretin kalbinin attığı sokaklar İSF’ye özel olarak süslenecek. İSF’ye katılan tüketiciler, katılımcı kuyumcuları vitrinlere asılacak İSF etiketleriyle rahatlıkla tespit edebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)