E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKapadokya'da 'normalleşme' yoğunluğu---

Kapadokya'da 'normalleşme' yoğunluğu

Kapadokya'da 'normalleşme' yoğunluğu
06 Mart 2021 - 15:59 borsagundem.com

Sokak kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte turizm merkezleri hareketlendi. Ziyaretçi sayısının artması bölgedeki turizm işletmecileri ile esnafın da yüzünü güldürdü

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, hafta sonu sokak kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte yoğunluk oluştu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokak kısıtlamasının kaldırıldığı hafta sonunda Kapadokya'da yoğunluk oluştu. Özellikle yerli turistlerin bölgede yoğunluk oluşturduğu gözlenirken, restoran, kafeterya gibi işletmeler ile otellerde de hissedilir orandaki artışlar dikkat çekti. Ziyaretçi sayısının artması bölgedeki turizm işletmecileri ile esnafın da yüzünü güldürdü.
Halı ve kilim satıcısı Sedat İkman, haftalardan beri Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olduklarını belirterek, "Pandemi nedeniyle uzunca bir zamandan bu yana kapalıydık. İlk kez bugün hafta sonu olarak iş yerimizi açtık. Yüzde 30-40 oranında bir artış var. Bölgeye gelen turistler genellikle hafta sonunu değerlendiren yerli turist grupları, diğer yanda Romanya, Belarus, Ukrayna, Rusya ve özellikle Balkan ülkelerinden bir talep var" diye konuştu. Belarus’dan gelen Yury Shılgaev de, "3 günlüğüne Kapadokya’ya geldik. Türkiye’nin değişik şehirlerini de gezdim; ancak Kapadokya daha fazla hoşumuza gitti" dedi.





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAIT07 Mart 2021 14:40

    millet açlıktan ölüyormuş...açın kapıları salın tanaları covid movid vız gelir tırıs gider bizi,m millete ...açlık daha önemli...kafeler restaurontlar bar pavyon otel moteller doldurulacak...yapılacak çok iş var adamlar beleş parayı biriktirmişler dağ gibi..bırakın harcasınlar elleşmeyin

  • Cevad 1906 Mart 2021 20:52

    İplerini koparmışlar ortalıkta serseri dana gibi dolaşıyorlar.