E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanser ilacı ambalajında anestezi ilacı---

Kanser ilacı ambalajında anestezi ilacı

Kanser ilacı ambalajında anestezi ilacı
14 Aralık 2013 - 03:05 borsagundem.com

Sahte ilaç operasyonu sırasında dinlemeye takılan ilginç konuşma: Polis nereden anlayacak, salla gitsin, bir şey olmaz

İstanbul ve 8 ilde düzenlenen sahte ilaç çetesine yönelik operasyonda, çetenin aneztezide kullanılan ilacın kutusunu ve etiketini değiştirdiği, içeriğini ise değiştirmeyerek, kanser hastalarına aneztezi verdikleri de ortaya çıktı.

"POLİS NEREDEN ANLAYACAK"

Polisin, takip sürerken düzenlediği 12 ara operasyonda, çete üyelerinin hastalara sahte ilaç vermelerinin önüne geçtiği, bu operasyonlarda yapılan takip görüntüleri de ortaya çıktı. Çetin Aydın'ın Hürriyet'teki haberine göre ara operasyonlardan sonra çete üyelerinin aralarında yaptıkları konuşmalarda, “Polis nereden anlayacak, salla gitsin, bir şey olmaz” dedikleri dinlemeye takıldı. Çeteye yönelik soruşturma sırasında, sahte ilaçların kanser hastalarına ulaşmasının önüne geçmek için düzenlenen 12 ara operasyonda da 561 kutu sahte kanser ilacı, 6 bin 507 boş kutu ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan sahte ilaç operasyonuyla ilgili 40 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli 9 ilde 121 adrese düzenlenen operasyonda, gerçeklerinin piyasa değeri 20 milyon lira olan 7 bin 174 kutu sahte kanser ilacı, 5 bin 261 etiket, 3 bin 426 prospektüs, 10 bin 844 boş ilaç kutusu ve şişesi, 21 aydınger, 800 pasaport sayfası, bir silah ve ilaç kutularının imalatında kullanılan 8 baskı makinesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)