E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanıtları gördüm! Trump'tan Vuhan bombası---

Kanıtları gördüm! Trump'tan Vuhan bombası

Kanıtları gördüm! Trump'tan Vuhan bombası
01 Mayıs 2020 - 02:14 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, korona virüsün Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıkladı. Trump DSÖ için de "Kendinden utanmalı" ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile ilgili bomba bir açıklama yaptı. Trump, Kovid-19'un Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da "yaşlıların korunması" konusunda düzenlenen panelde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olduğu iddialarına ilişkin Trump, "Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü" şeklindeki soruya, "Evet gördüm." diye yanıt verdi.

Gazetecilerin bu konudaki sorularında ısrar etmesi üzerine Trump, "Çin bunu kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yapmış olursa olsun araştırmacılarımız bu konuda çalışıyor. Size şu anda daha fazlasını söyleyemem" diye konuştu.

"DSÖ kendinden utanmalı"

Trump, Kovid-19 salgını konusunda Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) yüklenerek, "DSÖ kendinden utanmalı çünkü Çin'in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor. Biz her yıl bu kuruluşa neredeyse 500 milyon dolar verirken, Çin sadece 38 milyon dolar ödüyor. Az ya da çok fark etmez. İnsanlar korkunç hatalar özellikle de dünyada yüz binlerce kişinin ölümüne yol açacak hatalar yaparken, DSÖ'nün bir bahanesi olamaz" görüşünü paylaştı.

ABD'nin Çin'e milyarlarca dolar yatırım yaparken, Çin'in ABD'ye hiçbir şey vermediğini savunan Trump, "Çin bize 10 cent bile vermedi" değerlendirmesinde bulundu.

"Çin benim tekrar seçilmemi istemiyor"

Öte yandan Trump, kasım ayındaki seçimlerde Çin'in kendisi yerine Demokrat Başkan aday adayı Joe Biden'ın seçilmesini istediğini kaydederek, "Çin, benim tekrar başkan seçilmemi istemiyor." dedi.

Trump, Çin ile bir ticari anlaşma imzaladıktan kısa süre sonra Kovid-19 salgının ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bu virüs Çin'de durdurulabilirdi. Şimdi tüm dünyada. Biz bu olanlardan mutlu değiliz." diye konuştu.

Amerikan istihbaratı Kovid-19'un insan yapımı olmadığı sonucuna ulaştı

Kovid-19'a ilişkin "insan yapımı olduğu" ve "genetiğiyle oynandığına" dair birçok iddia gündeme gelmiş ve Amerikan istihbaratının bu iddiaları araştırdığı belirtilmişti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI), dün yaptığı açıklamada, "İstihbarat Topluluğu, Kovid-19 virüsünün insan yapımı veya genetik olarak değiştirilmediğine dair bilimsel verilerle hemfikir." ifadesine yer vermişti. .

Açıklamada, "salgının kaynağının enfekte hayvanlarla temas ya da bir Çin laboratuvarında kaza sonucu ortaya çıkıp çıkmadığının ise araştırıldığı" belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin başbakan03 Mayıs 2020 21:03

    Benim aklıma tramp kendı ürettip çin nin üzerine Attı diye geliyor milyonlarca insanın ölmesinden Sorumlu ABD insan hayatını nhiçe sayar diye düşünüyorum.çin ondan aşşağı kalmaz

  • Deniz03 Mayıs 2020 08:15

    Bu virüs labaratuvar da üretildi, Trump doğru söylüyor

  • Bay x 01 Mayıs 2020 09:00

    Bu şerefsize inanan kaç kişi vardır

  • cCcihaD 01 Mayıs 2020 14:49

    pislik çin mi şerefli o zaman.

  • Muhtar01 Mayıs 2020 09:50

    Amerikalılar. İnanıyor. Dünya da inanmış gibi yapıyor. Bizde he diyelim adamı üzmeyelim. İnanmış gibi yapin

  • Muhtar01 Mayıs 2020 08:54

    Turp amca sen dezenfektan görmüş olmayasın. Bir daha bak bence. Çin'den çıkarsa sen neyapacaksin. Olan oldu dünyanın canına okudunuz zaten

  • Türkoğlutürk 01 Mayıs 2020 08:41

    Sanada senin dostlarına da, yalakalarınada sövesim var. Elimden başka gelmiyor. Nedim Ahmet sizde katılırmısınız

  • Kaçan Grup01 Mayıs 2020 08:18

    turp senin sözünün bir itibarı yok, senin göstereceğin kanıtın da itibarı yok.

  • Mehmet01 Mayıs 2020 04:25

    Abd ve Çinde virüs ile uğraşan laboratuvar lar var . neden var? Bunların kapatılması gerekir. Atom bombası denemeleri de yasaklanmali.

  • Mehmet01 Mayıs 2020 06:12

    Trump. .. hadi şu çin' i 5 parçaya bolelim mi.? Adamlar abd deki zengin ailelere kölelik yapıyorlar. Ve hiç de acimaları yok. ...

  • Oflu01 Mayıs 2020 03:35

    Anerikan enperyal yahudi para paronları,dünya müfüsunu savaş ile azaltmıyınca,proje çin ile ticaret yapan ülkelere darpe vurma ve planı ile tezgahlanmış ve tasarlanmıştır, enperyal amerika trump bunu çin vuhan ile başlstmışdır. İran,italya ,ıspanya ve istanbul vs diğer ülkelerde dünya üzerinde yası geçmiş,hasta ve garipan toplumlsrın nüfüsunda temizlik operasyonu yapılmakdadır. Bu gerekçe ile dünya nüfusu savaş ile azalma zorluğu nedeniyle enperyal yahidiler bu yola baş vurmuşksrdır,bu biyolojik savaşdır.

  • Doğru01 Mayıs 2020 13:22

    Çin Amerika'dan daha beter,bunun içindir ki dünyada kimsenin uydusu olmayacaksın bunda yolu bilimden teknolojiden geçer

  • Mahir01 Mayıs 2020 08:30

    Oflunun beyni off olmuş

  • İmamın kayığı01 Mayıs 2020 04:31

    Temizlik olsa nüfus azaltılmaya çalışılsa Ortadoğu, hindistan, Pakistan, çin temizlenir. Avrupa'nın nüfusu az ve yaşlı. ABD muttefikini neden azaltsın ? Komplo teoriniz bile mantık düşmanı

  • Ahmet01 Mayıs 2020 02:38

    Bilimin teknolojinin tıbbın bu kadar geliştiği bir dönemde dünyanın her yerinden araştırmacı için olanak inceleme yapacak örnek varken sonuç alınamaması hayret verici. Allah yardımcımız olsun