E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKandıra Cezaevi'nde eylem---

Kandıra Cezaevi'nde eylem

Kandıra Cezaevi'nde eylem
12 Nisan 2015 - 23:23 borsagundem.com

Kandıra T Tipi Cezaevi'nde bir grup mahkum, nakillerinin yapılmadığı gerekçesiyle koğuştaki eşyaları ateşe verdi, 3 mahkum dumandan etkilendi

Kandıra yolunda daha önce yaptırılan bazı siyasi ve organize çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi cezaevi’nin karşısında yaptırılan ve cezaevi kampusünü dönüştürülen T tipi cezaevinde saat 21.00 sıralarında olaylar çıktı. A 28 koğuşunda kaldıkları belirtilen adli suçlular, iddiaya göre başka cezaevlerine yapılması gereken nakillerinin gecikmesi nedeniyle bağırıp slogan atarak içerideki yatak, battiye ve yorganları ateşe verdi. Olay üzerine cezaevinde alarm verildi. Güvenlik önlemleri arttırılırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de cezaevine giriş yaptı.

Yol kenarından bakıldığında cezaevinde alev ve Duman görünmemesine rağmen itfaiye ekiplerinin duvarların arkasındaki binalarda söndürme çalışmaları yaptığı belirlendi. Olayda herhangi bir yaralanan olmazken, yangın çıkaran koğuştaki mahkumlarla görüşmelerin başladığı belirtildi.

OLAYLAR SONA ERDİ

Kandıra T Tipi Cezaevi’ndeki olayda saat 22.45 sıralarında sona erdi. Koğuşları ateşe veren mahkumların başka cezaevlerine nakillerinin kısa sürede tamamlanmasına tepki olarak gerçekleştirdiktlee belirlenen olayla ilgili görüşmeler sonunda mahkumların ikna edildiği belirtildi. İlerleyen saatlerde Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan’da cezaevine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Cezaevi çevresindeki güvenlik önlemleri normale dönerken, itfaiye ve sağlık ekipleri de cezaevinden ayrıldı.

3 MAHKUM DUMANDAN ETKİLENDİ

Bir koğuştaki mahkumların eşyaları ateşe verdiği Kocaeli T Tipi Cezaevi’nde yetkililerden bilgi alan Kandira Kaymakamı Oktay Erdoğan, çıkışta gazetecilere üç mahkumun dumandan etkilenerek tedavileri için hastaneye götürüldüğünü söyledi. Kaymakam Erdoğan, konuyla ilgili detaylı açıklamanın ise yarın (Pazartesi) Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)