E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKandilli'den korkutan İstanbul depremi uyarısı---

Kandilli'den korkutan İstanbul depremi uyarısı

Kandilli'den korkutan İstanbul depremi uyarısı
20 Haziran 2016 - 16:02 borsagundem.com

Kandilli: Adalar fayında en çok 7 büyüklüğünde deprem üretecek enerji birikti

Kandilli Rasathanesi Marmara'da 3 yıl süren araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Avrupa Birliği destekli proje 8 milyar Euro'ya mal oldu.

İsmi MARSITE olan projede Adalar bölgesi ile ilgili dikkat çekici veriler elde edildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Nurcan Meral Özel'in açıkladığı projede,  Adalar fayında en çok 7 büyüklüğünde deprem üretecek enerji biriktiği ve Kuzey Anadolu fayı Kuzey kolunun Marmara içinde farklı özellikler içeren parçalardan oluştuğu ve her bir parçanın ayrı enerji birikimi içinde olması nedeniyle de kırılmanın tek bir noktada gerçekleşmeyeceği dolayısıyla büyük bir fay üzerindeki bir kırılmadan değil, küçük faylar üzerinde bir kırılma yaşanacağı belirtildi. 

Adalar'daki enerji birikimin son derece yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Özel; "Körfez depreminden önce, 99 depreminden önce kaydedilen gerilimden daha fazla bir yüksekliğe ulaştığını" söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI20 Haziran 2016 16:49

    Ne oldu inşaat sektörü zayıfladı hortladınız yine..Yeni binalar dikmemiz lazım deprem bahane rant şahane…”2045 ten önce İstanbulda deprem olmaz,2150 yılına kadar sarkabilir” diyen Prof Ahmet Ercan a anlatın derdinizi…

  • dessas20 Haziran 2016 16:13

    Onun için aman dindar kesim şöyle aman çağdaş kesim böyle söylemlerini bırakıp herkesin kendi yaptığı ve yapmağı şeylerin hesabını vereceği ahiret gününe hazırlıklı olmak, maddi anlamda olduğu gibi manevi anlamda da hesaplı yaşayarak Rabbimizin karşısına kulluk görevimizi yapmış bir şekilde çıkmamız gereklidir diye düşünüyorum.

  • İST. 20 Haziran 2016 16:12

    8 milyar euro çok ciddi bir rakam, bu parayla ne yapıldı? depremi önceden haber verecek teknoloji mi geliştirildi? yoksa marmara da deprem olacak mı olmayacak mı araştırması için mi harcandı... deprem olacağını bilim adamları zaten yıllardır söylüyor...

  • KEMAL TUNA20 Haziran 2016 16:10

    YALAN KÖRFEZ DEPREMİNDEN ÖNCE HİÇ ÖLÇÜM YAPILMADI EĞER YAPILDI İSE SUÇLULAR O ZAMAN NİYE HABER VERİLMEDİ