E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul'da zemin etüdü tamamlandı---

Kanal İstanbul'da zemin etüdü tamamlandı

Kanal İstanbul'da zemin etüdü tamamlandı
06 Ekim 2018 - 06:00 borsagundem.com

Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporu ile zemin etüt projelerinin tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edildiği öğrenildi. İhale kasım ayı sonunda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programında da yer alan Kanal İstanbul projesinin ihalesi için son aşamaya gelindi.

Projeyle ilgili ÇED raporu ile zemin etüt projelerinin tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edildiği öğrenildi. İhalenin kasım ayının sonunda yapılması planlanıyor. Kanal İstanbul’un ihalesi için çalışmalar sürerken zemin etüt projesi işini geçen yıl 35 milyon TL bedelle alan Yüksel Proje Uluslararası Şirketi çalışmasını tamamlayarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim etti. Bakanlık bünyesindeki Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri, etüt çalışması üzerinde incelemelerini sürdürürken, projenin fiziki taslağı da tamamlandı. Deprem kuşağında olan Türkiye’nin bu riski de göz önünde bulundurularak, kanalın geçeceği güzergâhta 100, 500, 2 bin 400 yıllık depremsellik çalışmaları yapıldı. Kanalın kaç şiddetinde depreme dayanacağı, deprem kaynaklı tsunami olasılığı, Karadeniz-Marmara arasında rüzgâr verileri çalışması, zemin ve jeolojik durumu da bu kapsamda ele alındı. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim (ÇED) Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanan ön ÇED raporunun nihai şekilde tamamlandığı ve yakında kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi. Çınar Mühendislik ve Müşavirlik Şirketi’nin hazırladığı ÇED raporunda, proje paydaşları olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği’nin görüşlerine yer verildi. (Hürriyet / Eray Görgülü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercan07 Ekim 2018 19:12

    Bence yarın yüksek açar ihlas gurubu çünkü bu yola girildi artık 3 .havalimanı gibi engellere bakılmadan proje hayata geçicek

  • Xyz07 Ekim 2018 17:38

    İhlas hisselerini olumlu etkiler o kesin sma trend nereye kadar gider acaba

  • Vatandaş 07 Ekim 2018 08:34

    İstanbulun nüfusunu, hava kirliliğini, su problemini, trafiğini arttırmaktan başka bi ise yaramaz gün gelir o çimentocu larda hesap verir inş ama siyaseti para düşkünlerinden arındırmak gerek. Kanaldan sanki mazot gemileri geçecek millete anlatmadan kaptı kaçtı iş yapılıyor.

  • m.k.06 Ekim 2018 14:50

    PROJE KANALIN ÜZERİNDEKİ ARSALARI ÖZELLİKLE BORSADA HİSSESİ OLAN G.M LERİ PRİMLENDİRİR

  • Borsacı06 Ekim 2018 14:12

    Şimdi USGS Mining Report'dan baktım dünyada çimento üretim kapasitesinde Çin, Hindistan, ABD ve Breizlya'dan sonra 5inci sıradayız hatta yeni fabrikalar ile 3üncü olduk belki. %2,5 gibi bir paya sahip. Normalde Türkiye'nin dünya ekonomisinde payı %1 kadar. İnşaat demiri, seramik, PVC boru, radyatör, kombi, beyaz eşya, mobilya vs de yine üretim kapasitesi fazlası var. Hasılı bir süre daha inşaat ile oyalanacağız. Artık inşaat sektörüne yönelik yeni fabrika kapasitelere izin verilmemeli ya da sadece ihracat amaçlı teşvik verilmeli. Bu raporda gözüme takılan Vermiculite, Perlite, Antimuan madenlerinde reservde öndeyiz. Bu madenlerin işlenip satışması lazım özellikle Vermiculite pek bilinmeyen ilginç bir madde. Ziraat, izolasyon, boya vs çok alanda kullanılabiliyor. Bir firma başlamış umarım değişik alanlarda daha ticari kullanılır. Geçen Kırıkkale Tuzu haber oldu ben de ısmarlayacaktım internette satış yok. Büyük potansiyel.

  • Metro06 Ekim 2018 12:48

    Metro lazim kanal degil

  • salim06 Ekim 2018 11:54

    Hayırlı olsun,,yapılırsa süper olur.

  • Faiz lobisi06 Ekim 2018 11:54

    O kanal parasını kaç yılda çıkaracak sadece gemilerden para alınacaksa en iyi ihtimalle 100 senede belki çıkarır yok tünel veya köprü kullanıcak araçlardan para alınıp masraf çıkarılacaksa bu işten vatandaşmı karlı yoksa orayı yapacak ve etrafına bina dikecek müteahitlermi. Şu anda yaşamakta olduğumuzun krizin asıl sebebi israf politikasıdır yazıktır günahtır.

  • İhlas finans a kayyum06 Ekim 2018 11:43

    İstanbul da bi deprem olsa türkiye ekonomisi ne olur ..ekonominin yüzde 85 i istanbul da dönüyor ..az strateji..türkiye istanbuldan ibaret değil

  • Dış mihrak06 Ekim 2018 11:31

    Hadi çevre kirliliği ve müteahitlerin cebine girecek onlarca milyar dolarlarıda es geçtik peki O kanal yapılınca mecburi olarak karşıya araç geçişler için köprü veya tünel yapılması gerekli o tünel veya köprü ücretsizmi olacak.

  • Telafi ederiz06 Ekim 2018 11:26

    Eğer deprem olur yağmur olur deniz tasar su baskını olursa kanalı derinleştiriz olur biter kervan yolda düzülür

  • Ahmet bir 06 Ekim 2018 09:43

    Saçmalık ekonomi battı ne kanal ı