E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul yasal dayanağa kavuştu---

Kanal İstanbul yasal dayanağa kavuştu

Kanal İstanbul yasal dayanağa kavuştu
14 Nisan 2016 - 06:27 borsagundem.com

Kanal İstanbul'a yasal dayanak, turizmcilere borç ertelenmesi gibi düzenlemeleri içeren torba tasarının ilk bölümü Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda Kanal İstanbul’a yasal dayanak ve turizm işletmelerinin borçlarının ertelenmesi gibi düzenlemeleri içeren torba tasarının ilk bölümü kabul edildi.

16 maddelik ilk bölümdeki düzenlemeler özetle şöyle:

- Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında, hane içindeki kişi başına düşen milli gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması dikkate alınacak.

- Düzenlemeyle “Kanal İstanbul” ve diğer su yolları için yasal güvence getiriliyor. Kanunda “su yolu” tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. “İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi”, su yolu olarak tanımlanıyor.
- Üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 2016 için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat paylarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesisleri tarafından Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)