E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanada'dan Ukrayna'ya silah ve mühimmat yardımı---

Kanada'dan Ukrayna'ya silah ve mühimmat yardımı

Kanada'dan Ukrayna'ya silah ve mühimmat yardımı
15 Şubat 2022 - 10:21 borsagundem.com

Kanada, Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık bir krediye ek olarak 7 milyon dolarlık silah ve mühimmat gönderecek.


Kanada Savunma Bakanlığı, hükümetin 'Ukrayna güvenlik güçlerinin Rusya'nın istenmeyen ve artan saldırganlığına karşı kendisini müdafaa etmesine daha fazla yardımcı olmak için' ilave askeri yardım sunulmasına onay verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kanada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 7 milyon doların üzerinde öldürücü silah ve çeşitli destek ürünleri bağışlayacak. Bu teçhizat; makineli tüfekler, tabancalar, karabinalar, 1.5 milyon mermi, keskin nişancı tüfekleri ve çeşitli ilgili ekipmanı içeriyor” denildi.

Ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland, silah yardımının yanında Kiev'e 500 milyon dolarlık bir kredi sunacaklarını açıkladı.

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Kiev'in son dönemde Batılı ortaklarından 1.5 milyar dolar para ve bin tonu aşkın silah yardımı aldığını, rekor düzeydeki desteğin siyasi bir anlam taşıdığını ve Batılı ülkelerin böylece Ukrayna'nın müzakere masasındaki konumunu güçlendirdiğini savunmuştu.

Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık devlet borcu garantisi teklifi

 

İsrail, Ukrayna'nın arabuluculuk teklifine sıcak bakmadı

 

BM'den Ukrayna-Rusya krizinde 'kışkırtıcı söylemlerden' kaçınılması çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)