E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanada'dan Rusya'ya G7 vetosu---

Kanada'dan Rusya'ya G7 vetosu

Kanada'dan Rusya'ya G7 vetosu
02 Haziran 2020 - 13:22 borsagundem.com

Kanada başbakanı, Kırım'ı ilhak ettiği gerekçesiyle Rusya'nın G7'ye yeniden katılımını reddetti

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Rusya'nın G7 grubuna geri dönmesine karşı çıktı. ABD Başkanı Donald Trump hafta sonu Rusya'yı yeniden G7 grubuna dahil etmeyi önermişti.

Basın toplantısında konuşan Trudeau, "Rusya bundan yıllar önce Kırım'ı ilhak ederek uluslararası hukuk kurallarına uymadığı gerekçesiyle G7 grubundan çıkarıldı. Rusya G7 grubunun dışında kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Trump, cumartesi günü önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan G7 zirvesinin eylül ayına erteleneceğini ifade ederek bu gruba Avustralya, Rusya, Güney Kore ve Hindistan'ı da dahil etmek istediğini bildirdi. Trump, dünyanın en gelişmiş ülkelerini bir araya getiren G7 grubunun reforma ihtiyacı olduğunu da belirtmişti.

Kanada Başbakanı Trudeau Rusya'nın G7 zirvesine katılması halinde toplantıya gidip gitmeyeceği sorusunu ise cevapsız bıraktı. Zirveden önce konuşulacak birçok konunun olduğunu söyleyen Trudeau Rusya'nın dahil edildiği G20 grubunda bazı sorunlar yaşandığını ifade etti.

Rusya 2014 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Kırım'ı ilhak etmesinin ardından G7 grubundan çıkarılmıştı.

S400'lerin ikinci partisinde Ankara bekleniyor

Piyasa ECB'den yeni paket bekliyor

2020'de dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)