E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKanada Merkez Bankası ile Singapur Merkez Bankası blockchain kullandı---

Kanada Merkez Bankası ile Singapur Merkez Bankası blockchain kullandı

Kanada Merkez Bankası ile Singapur Merkez Bankası blockchain kullandı
02 Mayıs 2019 - 16:00 borsagundem.com

Kanada Merkez Bankası ile Singapur Merkez Bankası blockchain teknolojiyle birbirlerine dijital para gönderdiler. İki Merkez Bankası arasında ilk başarılı deneme gerçekleştirilmiş oldu

Kanada Merkez Bankası ve Singapur Merkez Bankası, birbirine blockchain teknolojisini kullanarak dijital para gönderdiler. Böylece iki merkez bankası arasındaki ilk başarılı deneme gerçekleşmiş oldu.

İki merkez bankası dağıtık kayıt teknolojisi (DLT) ve MB dijital paralarının sınır ötesi ödeme süreçleri ucuzlatmak, hız kazandırmak ve daha güvenli hale getirmek için kullanımı konusunda halihazırda işbirliği yapıyordu.

Kanada MB'nin deneysel iç ödeme ağı olan Jasper Projesi, test kapsamında Singapur'ın Ubin Projesi ağıyla birleştirildi. Accentura ile JPMorgan Chase & Co. da teste katkı sağladı.

Singapur MB FinTech başkanı Sopnendu Mohanty, “Jasper Projesi ile Ubin Projesi, sınır ötesi ödeme ve takasın daha basit ve daha etkin yapılabileceğini göstermek için ödemeler alanında önceki yeniliklerin üzerine kuruldu. Bu projeler birçok teknik soruya değindi ve teknolojiyi daha üst bir olgunluk seviyesine getirdi.” dedi.

Merkez bankaları tarafından yayınlanan ortak raporda, sınır ötesi ödemeler sistemleri için olası kısıtlamaları ve zorluklarına değinilen farklı tasarım seçeneklerine yer verildi.

Kanada MB finansal teknoloji kıdemli direktörü Scott Hendry, “Bu teknolojinin olgunlaşması ve politika yapıcıların potansiyelini tam olarak anlaması sadece işbirliğinin ve araştırmanın sürmesiyle mümkün hale gelecek.” dedi.

Accenture'nin küresel blockchain biriminin yöneticisi David Treat, söz konusu test için “Sınır ötesi, parasal arası aktarımın modernizasyonu için büyük bir kilometre taşı.” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)