E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKan donduran taktik: Ruslar hedefi böyle belirlemiş!---

Kan donduran taktik: Ruslar hedefi böyle belirlemiş!

Kan donduran taktik: Ruslar hedefi böyle belirlemiş!
20 Mart 2022 - 16:38 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta Rus füzelerine hedef olan Yavoriv askeri üs ile ilgili İngiliz basınından çok konuşulacak bir iddia geldi. İşte Rusya'nın hedefi belirlemek için kullandığı kan donduran taktik...


Ukrayna'daki savaş 25'inci gününe girerken İngiltere'den çarpıcı bir iddia geldi. Polonya sınırına yakın Yavoriv eğitim üssüne geçen pazar günü düzenlenen saldırıda en az 35 kişi hayatını kaybetmiş, ölenlerin arasında yabancı askerlerin de olduğu iddia edilmişti. İngiliz basını Rus ordusunun bölgedeki İngilizlerin telefonlarını hack'lemesinin ardından burayı hedef aldığını sayfalarına taşıdı.

Daily Mail'de yer alan haberde konu ile ilgili şu iddiaya yer verildi; 'Güvenlik kaynakları, 30'a yakın güdümlü füzenin, İngilizler tarafından kullanılan telefonların Ruslar tarafından ele geçirilmesinden sonra ateşlendiğine inanıyor.'

Aynı habere göre, 600 yabancı gönüllüye ev sahipliği yapan askeri üs Rus ordusu bu yöntem ile İngiliz askerlerinin varlığını teyit etmesi sonrası gerçekleşti. Başka bir deyişle Rusya özellikle yabancı askerleri öldürmek için bu yöntemi kullandı. Gazeteye konuşan eski İngiliz savunma istihbarat subayı Philip Ingram mobil cihazları 'düşman için mükemmel hedef bulma işaretleri' olarak tanımladı.

RUSYA ORDUSUNDA CAN KAYBI 7 BİNİ GEÇİYOR

Savaşta 5 generalini kaybeden Rus ordusunun toplam kaybının 7 bini geçtiği düşünülüyor. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) tahminlerine göre savaş boyunca 14 ila 21 bin arası Rus askeri yaralandı. Bu da 150 bin asker ile Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın askeri gücünün 5'te 1'inin savaş alanında çekilmesi anlamına geliyor.

2 MART'TAN BERİ GÜNCELLEME YAPMADI

Rusya Savunma Bakanlığı, 'özel askeri operasyon' olarak adlandırdığı bu işgalde 498 askerin öldüğünü açıkladı. Fakat bu veri 2 Mart tarihli ve o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

Rusya Ukrayna savaşında Türk SİHA'ları ve Elon Musk detayı!

 

Avrupa bu kez Rusya'nın altın rezervleri için harekete geçti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik20 Mart 2022 18:50

    Rusya'nın geçmişten beri her olayda, gerçekleşen ölüm sayılarını doğru açıklamama gibi bir davranışı var.

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 16:59

    ÇOK ÖNEMLİ :  İngiliz normal telefon ile gidiyor.  atıyorum Kİev/ x caddesi insanlar öyle böyle RESİM YORUM AÇIKLAMA, eğleniyor ... bakıyorsun paylaşım yeri saati tarihi belli. ilgili kişiyi takip edenler, takipçilere ulaşıyorsun ne oldu ? askeri kadro tak diye ortaya çıktı :D askeri personel, görevli ise bu tarz cihazları kullanmamalı. Farklı eski model iletişim telefonları kendilerine verilebilir. . YOL YOĞUNLUĞU  var ,gibi programları Ruslar kullanıyormuş, aynı yöntemi Ukraynalılarda kullanıyor. Cep telefonunda tesbit edilen yoğunlukta SAVAŞ hattı olan yerlere iha siha uydu vb bakılıp hareketin konvoyun oluştuğu gözleniyormuş.  Tank grupları, kamyon gruplari ilerleyişi, hava alanında bir noktada 300 - 400  cep tel sinyali , paraşüt timi mi ? çıkartma gemisinde 500 tel sinyal askeri çıkartma mı ? vb. vb. Ben cimere yazmıştım bu tarz eskiden oradan biliyorum :D ÇOK ÖNEMLİ UZMANLARDA SÖYLEMEDİ TV RADYO VB. ingiliz yazdısa yazayım