E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamuya sınavsız 700'den fazla personel alınacak---

Kamuya sınavsız 700'den fazla personel alınacak

Kamuya sınavsız 700'den fazla personel alınacak
02 Kasım 2019 - 14:47 borsagundem.com

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamuya 700’den fazla kurum dışı işçi alınacağını açıkladı.

Başvuru için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) veya başka sınav şartı aranmıyor. İlanlarda vasıfsız işler olduğu gibi oldukça vasıflı işler bulunuyor. Alımların bazıları daimi bazıları ise geçici.

İŞKUR kamu iş ilanları kategorisinde 48 belediye ve kamu kuruluşunun personel alım ilanlarını yayınladı. Yayınlanan ilanlara göre kamuya 725 personel alımı yapılacak. 48 ilandan sadece 1 tanesinde KPSS şartı yer alıyor. Bunun dışındaki ilanlarda sınav şartı bulunmuyor.

Duyuruda farklı eğitim düzeylerine göre ilanlar yer alıyor.

Kayıtlı işsiz sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı: Son bir ayda 333 bin kişi işsiz kaldı
Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi alımına ilişkin yönetmelikte Kasım 2018'de değişiklik yapılmıştı. Buna göre; daha önce ilk öğretim ve daha alt düzeydeki işçiler kura ile; ortaöğretim ve daha yüksek eğitim düzeyindeki işçiler ise KPSS puanıyla alınırken artık önlisans ve lisans mezunu işçiler KPSS puanı ile, ortaöğretim ve altı eğitimdeki işçiler ise noter huzurunda çekilecek kura ile işe alınabilecek. Ortaöğretim (lise ve dengi okullar) mezunlarının işçi olarak istihdamında KPSS şartı kaldırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gülay çolak 03 Kasım 2019 20:53

    Torpilin varsa işin var çöpçü olabilmen için bile bu şart iyi torpil

  • Erol turan03 Kasım 2019 20:25

    Zonguldak Alaplı temizli personel iş istiyorun

  • Türk03 Kasım 2019 03:38

    İkile feto uşağı.

  • roth- balance02 Kasım 2019 15:03

    İktidar elden gidiyor dii mi?,anasını bellediler yanlı politikalarınan milletin özgüvenin bırakmadılar.Artık ben bile bir iş var'' aaaaa bu adam veya bu kadın AKP li canım,iyi adam haa onun hakkı ''  psikozundayım.Bu ülkeden bir gidin ki felekler maşalah desin ve unutulmayın.