E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamu harcamasına sanal takip ---

Kamu harcamasına sanal takip

Kamu harcamasına sanal takip
07 Kasım 2019 - 10:20 borsagundem.com

Kamu harcamalarının daha anlaşılır şekilde takip edilmesine imkan sağlayacak altyapının gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kamu harcamalarıyla ilgili verilerin bütüncül ve kullanıcı dostu bir formatta paylaşılması amacıyla gelecek yıl "harcama.gov.tr" portalı açılacak. 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan derlenen bilgiye göre, gelecek yıl kamu harcamalarının yönetim ve denetimine ilişkin bir dizi adım atılacak.

ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Bu kapsamda, vatandaşların bütçe okuryazarlığını arttırmaya katkı sağlamak üzere bütçe ve harcama verilerinin yer aldığı bütüncül ve kullanıcı dostu bir format oluşturuluyor. Kamu harcamalarının daha anlaşılır şekilde takip edilmesine imkan sağlayacak altyapının gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu çerçevede kamu harcamalarına ilişkin verilerin bütüncül ve kullanıcı dostu bir formatta paylaşılması amacıyla "harcama.gov.tr" portalı hayata geçirilecek. Bu portal sayesinde kamu kaynaklarının tahsis ve kullanımı anlaşılır, takip edilebilir, karşılaştırılabilir şekilde kamuoyunun erişimine açık olacak. Kamu yatırım harcamalarında tasarruf sağlamak üzere kamu ihale ve sözleşme süreçleri iyileştirilerek rekabet artırılacak. Bu kapsamda e-ihale ve e-eksiltme tüm alım usullerinde zorunlu hale getirilecek. İstekliler ve ürünler için yeterlik sistemi kurulacak. Elektronik sözleşme yönetimine geçilecek ve bütünleşik mali yönetim sistemiyle entegrasyonu sağlanacak. Akıllı ihale ve sözleşme yönetimine geçiş planlanıyor.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA07 Kasım 2019 14:41

    çalmayın  yeter  takibini yapanyapıyor  zaten

  • Volkan07 Kasım 2019 11:14

    Şeffaflık çok önemli. İnsanlar bilmediğinden korkar bildiğinden korkmaz. Ne kadar çok şeffaflık o kadar güven artışı. En azından korktuğumuz kadar durum kötü denir. Yani tüm Türkiye bir Apple atmıyor. Zamanında Ericcson, Nokia, Blackbery vardı kayboldu. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır sözü, 1 trilyon dolar eder başlı başına.

  • ronaldinyo07 Kasım 2019 11:05

    Siz tasarruf etseniz etseniz halkın parasını yiyerek tasarruf edersiniz.