E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamu binalarına kiralama sınırı---

Kamu binalarına kiralama sınırı

Kamu binalarına kiralama sınırı
24 Aralık 2014 - 02:37 borsagundem.com

Yeni dönemde bina kiralaması veya yapımı için izin isteyen kamu kurumu, bu işin niye ekonomik olduğunu kanıtlamakla yükümlü olacak

Dönüşüm programlarıyla birlikte gündeme gelen yeni ‘kamu binası’ kriterleri netleşiyor. Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre kamunun yeni bina alımı veya kiralamalarına üst sınır getirilmesi planlanıyor. Ekonomi yönetimince başlatılan yeni modele göre, hizmet binası yaptırmak isteyen veya kiralamak isteyen kurum bununla ilgili olarak bir fizibilite raporu hazırlayacak. Bu rapor Başbakanlık, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na sunulacak. Ayrıca kamu kurumlarının kiralamalarında artık metrebaşına düşen çalışan sayısına bakılacak. Bunun için bir eşik değer belirlenecek.

Metrekare başına çalışan sayısı bu eşik değerin altında kalan binalarda, yeni kiralama veya alım söz konusu olamayacak. Kiralama ve yapım işleri için metrekare başına  harcanabilecek rakamla ilgili bir sınır da konulacak. Böylece kiralama ve yapım işlerinin bir standartının olması ve çok farklı rakamların oluşmasının engellenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, yüksek rakamlarla hizmet binası kiralayan kurumlara geçiş süreci verilecek. Bu süre içinde yüksek kiralı binalar boşaltılacak ve daha ekonomik kiralama veya alım yolları araştırılacak. Bilgi veren üst düzey bir yetkili, “Bugünden yarına olmaz ama mutlaka bir standart ve süre kapsamında kiralanan binalar da gözden geçirilecek” diye konuştu.  Söz konusu yüksek kiralamalara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aylık 765 bin TL kira ödenen hizmet binası örnek gösteriliyor.

PAHALI OTOYU AL, UCUZUNU KİRALA

AYNI yetkili, otomobil alım ve kiralamalarına da standartlar getirileceğini söyledi. Farklı kurumların farklı tasarruflarda bulunduğunu belirten yetkili, “Ortaya çıkan sonuç düşük modelli araçlarda kiralama mantıklı, ama lüks arabalarda almak daha hesaplı duruyor. Böyle bir sistem geliştirilebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)