E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalpazanlar İran Riyali de basmaya başladı---

Kalpazanlar İran Riyali de basmaya başladı

Kalpazanlar İran Riyali de basmaya başladı
18 Ağustos 2018 - 10:54 borsagundem.com

Fatih’te sahte kimlik ve pasaport basıldığı bilgisi üzerine matbaa olarak kullanılan bir binaya baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, milyonlarca lira değerinde sahte para yakaladı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fatih’te terör örgütü üyeleri ve aranan şahıslara sahte kimlik, pasaport, sürücü belgesi ve diploma basan kalpazanları takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucunda, kalpazanların Kurban Bayramı nedeniyle sahte para basarak kurban satıcılarını dolandıracakları belirlendi. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, Fatih’te bulunan bir binayı matbaa olarak kullandığı tespit edildi. Söz konusu adrese baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, şüpheli T.G’yi sahte belge ve sahte para basarken suçüstü yakaladı.

İRAN RİYALİ

Bina içerisinde yapılan aramalarda 13 bin adet 500.000’lik sahte İran Riyali, yaklaşık 1 milyon lira değerinde sahte para, yüzlerce sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgeleri, çeşitli kurumlara ait sahte ustalık ve özel güvenlik kartları, üniversitelere ait güvenlik hologramları, sahte belgelerin yapımında kullanılan çok sayıda makine ile baskı malzemesi ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda yüksek miktarda sahte İran parasının bulunması Jandarma ekiplerinin dikkatini çekti. Ekipler, sahte Riyal ile son dönemde İran’dan İstanbul’a gelen turistlerin hedef alındığı belirlendi. Yakalanan T.G. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JANDARMADAN UYARI

Jandarma ekipleri ise Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları sahte para kullanımı sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için, özellikle banknot üzerindeki kabartma yazılara, gizli Atatürk görseline, paranın sağ üstünde bulunan banknot değerinin mutlaka renkli hologramın üstünde basılmış olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)