E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın’dan krizlerle ilgili önemli açıklamalar---

Kalın’dan krizlerle ilgili önemli açıklamalar

Kalın’dan krizlerle ilgili önemli açıklamalar
01 Temmuz 2017 - 16:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "yeni bir operasyon olacak mı?" sorusuna "tehditlere karşı gereken adımı atarız" cevabını verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "yeni bir operasyon olacak mı?" sorusuna "tehditlere karşı gereken adımı atarız" cevabını verdi
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı İbrahim Kalın, muhtemel Afrin operasyonundan Katar krizine, Almanya-Türkiye ilişkilerinden ABD-YPG işbirliğine kadar bazı konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Kalın, Katar'la ilgili olarak, "Netice alınabileceğine dair bazı emareler var. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın dün Sayın Trump'la yaptığı görüşmeden edindiğimiz ana intiba bu gerekse Avrupa liderlerinin yaptığı açıklamalar, Körfez'de Kuveyt Emiri'nin girişimleri, bütün bunları bir araya getirdiğimizde olumlu bir yönde adım atılması için gayretlerimizin devam etmesi gerektiği konusunda biz de hemfikiriz." diye konuştu. 

Kalın, Afrin'deki PYD/YPG unsurlarının taciz ateşlerine ilişkin, "Ulusal güvenliğimizi ve sınırlarımızı koruma noktasında gerekli bütün tedbirleri alırız, bugüne kadar olduğu gibi. Türkiye'ye yönelik Suriye'den veya bir başka ülkeden gelebilecek herhangi bir tehdit, bu, DEAŞ'tan, PKK'dan, YPG'den olabilir, hangi terör örgütünden olursa olsun, Türkiye bunlara gereken cevabı misliyle anında verir." dedi.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ALMANYA'NIN TÜRKİYE'YE KARŞI ÖZELEŞTİRİ YAPMASI ÖNEMLİ

Bunlar siyaset malzemesi. Dün Alman Dışişleri Bakanının bir açıklaması da oldu, bir özeleştiri yaptı. Bunu önemsiyoruz. İnşallah 15 Temmuz'la ilgili "geç kaldık, hızlı hareket edemedik" özeleştirilerini önemsiyoruz. Umut ediyoruz bundan sonraki değerlendirmelerini bu eksende yaparlar. 

TÜRKİYE KENDİSİNE YÖNELİK SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİR

Biz kendi ulusal güvenliğimiz, sınırlarımızı koruma noktasında gerekli tüm tedbirleri alırız. Suriye'den veya bir başka yerden DEAŞ'tan, YPG, PKK'dan olsun Türkiye bunlara misliyle cevabını verir. Önümüzdeki hafta içerisinde Astana'da toplantı yapılacak. Çatışmalarla ilgili konular müzakere edilecek. Dün sayın Cumhurbaşkanımızın Putin'le yaptığı konuşmaları böyleydi. 

SURİYE'DE ÖNCELİK ÇATIŞMALARIN DURDURULMASI, SİYASİ GEÇİŞ VE İNSANİ YARDIM

Çatışmasızlık bölgelerin uygulanmasının, mekanizmalarının nasıl olacağıyla ilgili çalışmalar yürütüyor. Bir de Cenevre toplantıları var. Önümüzdeki ay içerisinde devam edecek. Bütün amacımız çatışmaların durdurulması, siyasi geçiş sürecinin sağlanması, insani yardımın yapılması.

ABD'NİN YPG'YE VERDİĞİ DESTEĞİ VE ÇİFTE STANDARTI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Bizim ABD'nin YPG'ye verdiği desteği kabul etmemiz mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler YPG'nin içinde olduğu tertibin içinde olmamız mümkün değil. Bu Rakka operasyonu için de böyle başka operasyonlar için de böyle. Terörde çifte standart kabul edilemez. Türkiye gibi terörle mücadelede en ön safta yer alan bir ülke olarak bizim çifte standardı kabul etmemiz mümkün değil. 

BÖLGEDE YENİ BİR OPERASYON OLACAK MI?

Son olarak bir gazetecinin 'Yeni operasyon var mı?' sorularına ilişkin İbrahim Kalın, "Sınır güvenliği anlamında gerekli tedbirler her zaman alınabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)