E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın: Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur---

Kalın: Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur

Kalın: Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur
02 Eylül 2017 - 07:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arakan'da Müslümanlara yapılan saldırılarla ilgili, "Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur" dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor. Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Arakan'da Müslümanlara yapılan saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Arakan'da yaşanan insanlık dramını sona erdirmek için her düzeydeki yoğun çaba ve girişimlerin devam ettiğini belirten Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda temaslarının sürdüğünü vurguladı.

Kalın, insani yardımların ulaştırılması için Myanmar ve Bangladeş makamlarıyla temasların sürdürüldüğünün altını çizerek, şunları kaydetti:

"TİKA, AFAD, Kızılay hazır durumda. Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor. Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir. Dünya sırtını dönse de Türkiye Arakanlı mazlumları yalnız bırakmayacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum03 Eylül 2017 05:27

    Ama CB RTE nı diktatör ilan etmeye gelince aslan kesiliyorsunuz.Artık yemiyoruz sizin abdnin,ingilizlerin,almanların emrinde olduğunuzu çok iyi biliyoruz.Zaten 68 den beri hep öyleydiniz ve fakat biz bilmiyorduk.Bakalım bu tek kutuplu dünya nereye kadar sürecek.Bir yerden patlak verecek ama nerden bunu bilmek güç.

  • bir yorum03 Eylül 2017 05:27

    Abd zaten tartışmasız bir güç.İngilizlerde daha 16 yüzyıldan beri ürettiği ve adına diplomasi denen yalancılığıyla işte dünyayı sömürüyorlar.Dünya bu iki ülkenin boyunduruğu altına girmiş durumda.Bakalım bu ne zamana kadar devam edecektir.Hani solcular neredesiniz kahrolsun emperyalistler diye bağırsanıza sesiniz niye çıkmıyor.Sizi gidi yalancı anti emperyalistler sizi.Sizde zaten batılıların hizmetindesiniz.

  • Komşusu açbyatanın İbadeti kabul olmaz 02 Eylül 2017 22:24

    Takılmışsınız suriyelire bunları alak şu bu...yazık orda sizde olabilir diniz çocuğunuz aç evsiz hastada olabilirdi peki arakan size sahip çıksaydı ne düşünürdünüz eyyy cahil yoboz acımasız toplum

  • tolga yıldız02 Eylül 2017 17:34

    arakanda kaç musluman var diyelımmkı 500 bın pekı bız kaç surıyelıye bakıyoruz 4 milyon bence hemen arakandan 500 bın musluman tahlıye edilmeli.

  • Tesbit 02 Eylül 2017 15:31

    Katar a yüzlerce Gemi ihtiyaç maddesi gönderen hükümet Arakan'da yaşanan katliam için bol bol konuşuyor.

  • tv02 Eylül 2017 11:46

    arap aleminin liderleri din deyiştirdide bizimmi haberimizyok niçin arakana sahip çıkmazlar yazık

  • halil02 Eylül 2017 10:04

    hadi bağıralım ne faydası olacaksa.

  • Haramzadeler 02 Eylül 2017 08:58

    Onlarıda alalım ülkeye. Birer kimlik verirsiniz al sana oy al sana yandaş...

  • Ekremeren 02 Eylül 2017 07:47

    Bu hükümet zaten bu ülke dışındaki herkezinyanında