E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın: Dünya bu pervasızlığa dur demeli---

Kalın: Dünya bu pervasızlığa dur demeli

Kalın: Dünya bu pervasızlığa dur demeli
20 Mayıs 2020 - 12:45 borsagundem.com

İsrail’in Batı Şeria’yı işgal planına yönelik bir açıklama yapan İbrahim Kalın, "Dünya bu pervasızlığa dur demeli" ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsrail’in Batı Şeria’yı işgal planına ilişkin bir açıklama yaptı.

Kalın'ın açıklaması şöyle: 

"İsrail’de yeni kurulan hükümetin yemin töreninde Batı Şeria’daki yerleşim birimlerini ve Ürdün vadisini ilhak edeceğini açıklaması, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan işgal politikasının yeni bir adımıdır. Dünya bu pervasızlığa dur demelidir.

Filistin halkını yok sayan hiçbir plan ve girişimin meşruiyeti yoktur. İlhak ve işgal politikalarını doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyenler bu suçun ortaklarıdır. Filistin meselesinde sorun işgalin kendisidir.

Kudüs’ün dini, tarihi ve hukuki statüsünü değiştirmeye yönelik adımları da şiddetle reddediyoruz. Kudüs, kırmızı çizgimizdir. Kudüs kutsalımızdır. Kudüs, emanetimizdir. Emanete ihanet eden herkes tarih önünde hesap verecektir.

Filistin toprakları Filistinlilere aittir. Kimsenin onun bir karışını bile birilerine peşkeş çekmeye hakkı yoktur. İslam ülkeleri bu konuda acilen adım atmalı ve İsrail’in işgal ve ilhak politikasına karşı Filistin halkını ve topraklarını korumalıdır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde Türkiye, haklı ve meşru davasında Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 20 Mayıs 2020 20:56

    Dur!!!desin....iyi olur...

  • vatandaş20 Mayıs 2020 15:49

    Diğer bir pervasızlık ise değerli bir amiralimizin görevden alınması ve istifa ettirilmesi. Sn cumhurbaşkanı buna nasıl izin verdi., nasıl vesile oldu . Anlamak çok zor. Yunanlılar ve FETOCULAR bayram ediyor. Buda hala siyasette hakim olduklarını gösteriyor. Halk bunu ibretle izliyor ve bu pervasızlığı not ettiler. :'(  :'(  :'(  :'(  :'( 

  • fatih istanbul20 Mayıs 2020 18:54

    NE  AYAKSIN  NE  ALAKA SAPLA SAMANI KARIŞTIRMA 

  • Sonuç 20 Mayıs 2020 15:39

    Sayın sözcü biz önce kendi ülkemiz ve çıkarlarımıza bakalım nefes alamaz halle geldik dünyayı bizmi kurtaracağız kafayı israile takmışsınız her şey olmuş ateş pahalısı tabi senin tuzun kuru maaşın güzel umurundami fakir fukara varsa yoksa israil bunları yapacağınıza israile anlaşma yoluna gidin sevdiğiniz arapların sonunu gördük ne yaptılar size yoksa onlardami sizi kandırdı bırakın bu tür şeyler öncelik turkiyenin çıkarları olmalı

  • belirsizlik20 Mayıs 2020 14:39

    İsrail meydanı boş buldu önü açıldı zayıf Suriye İsraile karşı koyamaz.. İsrailin çevresindeki arap ülkeleri istikrarsızlaştırıldı.. Bop projesi..

  • Türkoğlutürk 20 Mayıs 2020 14:03

    Arap sevdaları çoştu

  • Pala20 Mayıs 2020 13:13

    Uygur Türklerine yapılan soykırım için niye konusmuyorsunuz. Onlar türk diye mi

  • MİLLET20 Mayıs 2020 15:35

    Uygur kardeşlerimizede her türlü destek veriliyor dile getiriliyor. Irkçılıktan gözün gmrmüyor