E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Kalın, ABD Güvenlik Danışmanı Sullivan ile F-16 konusunu görüştü---

Kalın, ABD Güvenlik Danışmanı Sullivan ile F-16 konusunu görüştü

 Kalın, ABD Güvenlik Danışmanı Sullivan ile F-16 konusunu görüştü
02 Ekim 2022 - 20:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmede F-16 konusundaki sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çalışmalarına hizmet edeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İstanbul'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü’nde Kalın ve Sullivan arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye-ABD ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayi alanındaki iş birliği alanları, Ukrayna savaşı, İsveç-Finlandiya’nın NATO üyelik süreçleri, Ege ve Akdeniz ile Güney Kafkasya’daki gelişmeler dahil bölgesel konular değerlendirildi.

Stratejik Mekanizmanın hayata geçmesi ile birlikte ortak çıkarlar temelinde iş birliği alanlarının artması beklentisi dile getirildi.

F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı.

Türkiye’nin NATO’daki kilit rolüne vurgu yapılan görüşmede, müttefiklerin ortak güvenlik risklerine ve tüm terör tehditlerine karşı uyum ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ege ve Akdeniz konularında Türkiye’nin hak ve çıkarlarını korumakta tereddüt göstermeyeceği vurgulanırken, Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı ve agresif eylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden Ukrayna Savaşı’nın uluslararası hukuk temelinde bir an önce sona ermesi için diplomatik çabalara ağırlık verilmesinin önemine işaret edildi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'li Senatör Graham ile görüştü

İbrahim Kalın: İsveç ve Finlandiya somut adım atmalı

Çavuşoğlu ve Kalın'dan kritik temaslar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Ali 04 Ekim 2022 00:58

    Sayın Kalın sadece reklam için bir fotoğraf vermiş. Güncel konuları takip edip basına haber ve fotoğraf vermesinden öte bir başarısını göremedim ben bu güne kadar. Peki ne oldu f35 konusunu görüştü de çözdü mü.

  • Bik03 Ekim 2022 08:19

    ABD başkanının sözü geçmez, Türk tipi başkanlık sistemi ABD'de yok. Yahudi, Ermeni, Yunan lobileri meclis ve senato üzerinde etkin. S-400'ler konusundan bağımsız bu süreç tamamlanmaz.

  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 08:05

    f35 ler ilk göreve çıktığında pilotlar tanıyamıyor biraz uçağı. Yeni uçak özellikleri,t estleri vb yerine oturuyor. Derken f16 - f35 it dalaşı deniyorlar. TEestlerde f16lar f35 i kilitliyor. Dedikleri şu. Ya bu f35 ler çöp :D f 16lar it dalaşında dumanını çıkarttı diyorlar.. aradan yıllar geçtikçe şu ortay açıkıyor. F35 it dalaşı uçağı değil. F35 uçan bilgisayar ve ana kumanda merkeszi. Uzun menzil radarı var, düşmanı görüyor, Düşman hedeflere girmiyor. Havada sahipsiz roketleri emrine alıyor, isteidği hedefe uzun menzil radarı ile ulaştırıyor. Radara yakalanmıyor. karada x km radar gören askeri unzura, kendi radar xxx km bilgileri anlık aktarabiliyor uzun menzil roketlere hedefi gösteriyor. Gemilerden atılan onlarca füze kafadan atılsada, emrine alıp bu dost füzeleri tek tek istediği uzun menzil radar ile hedeflere yönlendiriyor. uçak, gemi, hava savunma, uçaklar, helikopterler vb... Yani f16 füzeleri ile etkin, f35 füzeleri takılmsada komuta merkezi gibi .

  • b,kemancı 02 Ekim 2022 20:37

    2 yıldır  dinliyoruz  tamamını  bu ülkeden çıkarın 1tane üstleri kalmasın  yüzlerine  bakmayın  ya adam  değil bunlar .