E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın'dan emeklilikte yaşa takılanlar için açıklama---

Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlar için açıklama

Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlar için açıklama
03 Ekim 2018 - 18:50 borsagundem.com

İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Kalın, yeni havalimanı çalışmalarının yüzde 97 oranında tamamlandığını ve 29 Ekim'de uçuşların başlayacağını söyledi. Kalın, İdlib'le ilgili Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti. AB ile ilişkilere de değinen Kalın, "AB ile ilişkilerde yeni sayfa açılmalı" dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili olarak Kalın, "Bu konu kabinenin gündeminde yok. Değerlendirmesi Meclis'te yapılır." şeklinde konuştu.

HAVALİMANI TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

İbrahim Kalın, yeni havalimanının yüzde 97'sinin tamamlandığını ve 29 Ekim'de açılışının yapılacağını kaydetti. 

İDLİB MUTABAKATI

Kalın, "Detaylar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çekilme ile ilgili takvim ilerliyor. Detaylar Rus yetkililerle müzakere ediliyor." diye konuştu. Filistin meselesini tekrar gündeme getirdi Cumhurbaşkanımız. Anamuhalefet liderinin Filistin konusunda bir laf etti mi şeklinde söylemesine tanık olduk. Kendilerine yanlış bilgi verilmiş. Tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri. " diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

Kalın, "Pozitif gündemi öne çıkaran bir ziyaret oldu.  Ziyaretin başarısız olduğu tarzı haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlerin mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir yerinde barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir formül önerdi. Yeni bir sayfanın açılmış olacağını umut ediyorum." dedi.

Kalın sözlerini şöyle sürdürdü:

DÖRTLÜ ZİRVE

"Bu ayın içerisinde ya da Kasım ayının başında bu toplantıyı yapacağız. Gündem Suriye olacak. Amacımız dörtlü zirveden bölgeye katkı sağlayacak somut şeyleri elde etmek. Sizleri de bilgilendireceğiz.

MÜNBİÇ'TE SON DURUM

Yol haritası hazırlandığına 90 günlük bir takvim hazırlanmıştı. Her düzeyde Amerikalı mevkidaşlarımıza söylediğimiz oyalama taktiğini bir kenara bırakılması. Eğitimcilerin ve sahadakilerin eğitilmesi. Ortak devriye tamamlanmış olması gerekiyordu. Bir tarih veremiyoruz. Normalde çok önce tamamlanmış olması gerekiyordu. Ortak devriye yapacağız Münbiçlilerin kendi şehirlerine bir an önce dönmesi hedefler bunlardır. Bizim beklentimiz bu konuyu her gün konuşuyorlar. Oyalama taktiği büyüyen  bir sorun olmaya başladı. Yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. (Fırat'ın doğusu) Amerikan devletimin yani bir politika ile Suriye'de kalmak istediğini biz biliyoruz. Bunun bu gerekçe ile yapılması halinde bölgedeki gerginliği nasıl tırmandıracağını da biz biliyoruz. DEAŞ gibi örgütlerin tamamen temizlenmesi için üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Suriye sahasında, terör örgütü unsurlarına karşı ulusal güvenliğimizi garanti altına alacak adımları her an atarız.

HABER ALINAMAYAN SUUDİ GAZETECİ

İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ Suudia Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosloğunda. Takip etmeye devam edeceğiz. Tüm yönleriyle bunu değerlendireceğiz. İlgili birimlerimiz istişare halinde.

MCKİNSEY İLE DANIŞMANLIK ANLAŞMASI

Hazine ve Maliye Bakanı detaylı açıklamalar yaptı. Danışmanlık hizmetlerinin bağlayıcı bir tarafı yok. 

ASKERLİKTE YENİ DÜZENLEME OLACAK MI?

Şu anda yürüyen bir çalışma var diyemem.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ACENTE04 Ekim 2018 09:17

    Yerel seçimlerde size oy vermekte bizim gündemimizde yok

  • Matrix04 Ekim 2018 00:51

    Bunların klasik lafı gelişmeleri takip ediyoruz zamları zabıtalara havale ettiler onlar ilgileniyorlar

  • Neden kimse müdahale etmiyorr04 Ekim 2018 00:25

    Gündem zamlar olmalı. Maaşlar aynı ama herşey en az yüzde 40 arttı

  • Cego04 Ekim 2018 00:24

    Siz kabinede uçak alımları ile ilgilenin

  • psiko03 Ekim 2018 23:30

    hakkım.hakkımız zehir zıkkım olsun.hem oy verenlere hemde kanunu haksız değiştirenlere

  • Teko03 Ekim 2018 23:02

    Eskileri ecevitleri beğenmeyenler hiç konuşmasın. 2000 öncesi emekli olan ssk lı 1700 lira alıyor şimdikiler 1000 lira. Şimdikiler bir emekli maaşı almak için ölmemeye çalışıyor. Eskiden iş verenşn ssk ödemesi ne kadardı şimdi ne kadar. Nerdeyse asgari ücretin yarısı kadar ssk ödemesi yatırılıyor. İnsanlara yazık günah.

  • Matrix03 Ekim 2018 21:53

    Az kaldı sizinde gündeminizde olacak ne kadar da istemesenizde hakkımızı istiyoruz Lütüf değill

  • Karabukklu03 Ekim 2018 21:51

    Valla 16senedir oy veriyoruz bu seferde vermeyiz artık olur biter sanki babamın oğlusun

  • T03 Ekim 2018 21:40

    Hayat suriyelilere güzel her şey beleş hak ettikler halde kedi vatandaşına 1300 tl cok görüluyor

  • Zam03 Ekim 2018 21:20

    Ne hakı hakına sahıp çıkmayana hakmı verilir ne verilir zam zam

  • Gariban03 Ekim 2018 21:01

    Ondan dolayı adalette dünya da 99. Olduk Ama müslümanız

  • Af03 Ekim 2018 20:48

    Katillere af gündemde. Emeklilik degil?.....

  • Ofli03 Ekim 2018 20:36

    Tabi sana bişey yok ola bize oldu o yaşar okuyan kanunu değiştirdi maç oy bsnirken kural değişmez

  • Borsacı03 Ekim 2018 19:54

    29 Ekim'de havalimanı devreye girmesi bir milat olabilir. Sonuçda para yiyen bir yer para kazandırmaya başlayacak. Yalnız transfer için bekleyenlere yiyecek, içecek ve hediye dışında ne satabiliriz düşünülmemiş. Kuaför ve berber hizmetleri, SPA eksik. İleride çok pişman olunur. Uzun yoldan gelmiş kişilerden 500-100 EUR kapma imkanı var. Doğrusu ufak bir casino da(kumarhane) transfer bölümünde açılabilir, TV de gördüm bazı havakimanlarında var.