E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKalıcı yükseliş için 77.500 aşılmalı---

Kalıcı yükseliş için 77.500 aşılmalı

Kalıcı yükseliş için 77.500 aşılmalı
26 Eylül 2013 - 08:59 borsagundem.com

Teknik olarak endişe ortamının giderek ısınması ile 75,200-300 desteğinin denenme ihtimali artıyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"YENİ UYARILAR : 17 EKİM VE SERT İNİŞ
1 Ekim’e sayılı günler kala ABD’de borç tavanı ve bütçe görüşmeleri devam ederken ABD Hazine Bakanı Lew hükümetin borçlanma sınırına en geç 17 Ekim'de ulaşacağı uyarısında bulundu. Lew’un açıklamasına göre 17 Ekim’den sonra hükümetin gereken ödemeleri yapmak için yalnızca 30 milyar doları kalacak.
Dün yapılan açıklamalarda da yatırımcıların fazla iyimser olduğu ve bir anlaşma sağlanacağına fazla güvenildiği ikazı vardı ki bu da piyasalar üzerinde etkili olmuş görünüyor, hem Wal-Mart karışıklığı hem de Hazine Bakanı’nın yeni uyarıları ile gündemde borç tavanı konusu giderek ısınıyor, bu şekilde de New York borsası düşüşünü 5. Güne taşıyarak S&P500 endeksinin de bu yılın en uzun süreli kayıp dönemine ulaşılmasına neden oldu.
Yurtiçinde ise önceki gün kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin açıklamalarının ardından bugün saat 09.30’da başlaması beklenen Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notu görünümüne ilişkin konferansını izliyor olacaktık ancak sabah erken saatlerde kuruluştan yazılı bir açıklama geçildi ve sermaye hareketlerinin yavaşlaması senaryosuna göre Türkiye’nin risklerine değinildi, böyle bir senaryonun büyümede yavaşlamaya neden olması beklenirken kriz yaratması ise öngörülmüyor ancak net sermaye girişine bağımlılığın Türk ekonomisi için ana risklerden biri olduğu ve uzun süreli fonlama açığının sert ekonomik
iniş riski oluşturacağı şeklinde bir uyarı da dikkat çekiyor.
Küresel piyasalar ABD gündemi ile stres altında iken yurtiçinde de Fitch’in mi yoksa 17 Ekim’in mi baskın çıkacağını göreceğiz ancak her iki şekilde de stresimizin bir süre daha yoğun olması beklenebilir, jeopolitik tarafta ise BM daimi üyelerinin Suriye konusunda vardıkları mutabakatla askeri müdahele ihtimalini 2014 ortasına dek ötelemesi elimizi bir ölçüde rahatlatıyor…
Teknik olarak ise bu endişe ortamının giderek ısınması ile 75,200-300 desteğinin denenme ihtimali artıyor, ancak normalde bu seviyelerden tepki alımları beklerken bu iki gündemin yarattığı strese bağlı olmak kaydı ile bu desteğin de aşağı yönlü kırılmasını beklememiz gerekebilir. 77,500 aşılmadığı sürece kalıcı bir yükseliş hamlesi beklemediğimi BIST100 için 75,200’ün altında ilk güçlü desteğimiz ise 73,500’de bulunuyor..
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)