E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKalekent'te ikinci etap satışta---

Kalekent'te ikinci etap satışta

Kalekent'te ikinci etap satışta
23 Mayıs 2014 - 05:36 borsagundem.com

250 milyon dolar değerindeki Kalekent projesinin 2. etabı satışa sunuldu. Örnek dairelerin hazırlandığı projenin 2. etabında 650 konut yer alacak

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı ile Beylikdüzü’nde inşa edilen Kalekent konut projesinin 2. etabının satışı başladı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre 1 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak Yeşil Vadi projesinin tam karşısında yer alan Kalekent’in 2. etabında toplam 650 konut yapılacak. Projedeki daireler, metrekaresi 2 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satışta.  

Kalekent’e gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, projenin şimdiden yüzde 20 kazandırdığını söyledi. Gül, “2. etaptaki daireleri 2016 yılının son çeyreğinde her şeyiyle tamamlayarak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.
Yatırım yapanlara en az yüzde 50 pirim kazandıracaklarının altını çizen Gül, yatırımcılara, 60 ay vadeye yüzde 0.94 faizle banka kredisinin yanı sıra şirket bünyesinde 36 ay yüzde sıfır faiz fırsatı sağladıklarını belirtti.

Metin Gül, projedeki satışları yatırımcılara değil yaşamak isteyenlere yaptıklarını belirterek, "Yabancıya satış yapmayacağız demiştik ancak satışların yüzde 10'unu yabancılara yaptık. Onlar da yatırım için değil oturmak için tercih ettiler" dedi.

2 BİN METREKARELİK SATIŞ OFİSİ

Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın da, proje kapsamında 2 bin metrekarelik alana satış ofisini inşa ettiklerini belirterek, “Satış ofisi için büyük olduğu düşünülebilir fakat biz müşterilerimizin hem rahat etmesini hem de proje ile ilgili akıllarında olan her soruya satış ofisimizde yanıt bulmalarını istedik” diye konuştu. Aydın, 2+1 ve 3+1 örnek daireleri de satış ofisinin alt katında konumlandırdıklarını söyledi.
Çocuklu aile ziyaretleri için satış ofisinin alt katında bir çocuk Oyun alanı yaptıklarını, aileler projeyi incelerken çocukların oyun salonunun keyfini çıkarabileceğini anlatan Sönmez Aydın, projenin 2. etabındaki dairelere özellikle ailelerden yoğun talep geldiğini belirtti.
Arazi sahibi 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün ise, Gül İnşaat ve Liv Yapı ortaklığı ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, hızla yükselen projede satışların çok iyi gitmesinden mutlu olduklarını dile getirdi.

BASIN EKSPRES'E YENİ PROJE

Metin Gül, Basın Ekspres Yolu'nda yeni bir arsa aldıklarını da açıkladı. 16 dönümlük bu arsada karma bir proje hedeflediklerini anlatan Gül, otel, ofis ve konuttan oluşan bir proje yapmak istediklerini söyledi. Gül, emlak Konut'un işlerini de takip ettiklerini, İstanbul'un Avrupa yakasına odaklanmaya devam edeceklerini
ifade etti.

250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

100 bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen Kalekent’te, 2+1’den 4+1’e toplamda 15 farklı daire bulunuyor. Arsanın yüzde 73’ü yeşil alan, bahçe ve havuzlara ayrılırken, bloklar 8 kattan oluşuyor. Blokların giriş katları bahçe teraslı dairelerden oluşurken, üst katlardaki dairelerde ise balkonlu veya balkonsuz seçenekler mevcut.

YABANCILAR İLGİLENİYOR

2. etabın metrekareleri büyük 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluştuğunu belirten Sönmez Aydın, şunları söyledi:
“Yabancılardan ilgi görüyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden yatırımcılar ziyarete geliyorlar. Hem yerli hem yabancı müşteri tarafından ilgi bu hızla devam ederse 2014 son aylarına doğru ilk etabın tüm daireler satılır.”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)