E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKale'den Çanakkale ruhuyla yatırıma devam---

Kale'den Çanakkale ruhuyla yatırıma devam

Kale'den Çanakkale ruhuyla yatırıma devam
28 Temmuz 2016 - 05:47 borsagundem.com

Kale Grubu, 59. kuruluş yıldönümünde toplam 145 milyon liralık yatırıma imza atıyor. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Milli ve katma değerli projelerle yola devam” dedi

Kale Grubu tarafından toplam yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulan yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, sinterflex fabrikasının da temeli atıldı.

Kale Grubu’nun 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, Çan ilçesinde ikinci gün düzenlenen açılış ve temel atma töreniyle devam etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın katıldığı törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un şiar edindiği Çanakkale ruhuyla sanayi yolculuğuna hızlanarak devam ettikleri söyledi.

Okyay, 59 yıl önce İbrahim Bodur’un diktiği fidanın büyüdüğünü, köklerinin nüfusu 1000 olan bir ilçeden önce Türkiye’ye, sonra dünyaya yayılan bir çınara dönüştüğünü kaydetti.

“Kale, ithal ikame hedefiyle kurulan bir şirketten, kendi Ar-Ge’sini yapan, ilk milli projelere imza atan, kendi teknolojisini üreten, yerli sanayiyi destekleyen, kendi sistemlerini geliştiren bir şirketler grubuna dönüştü” diyen Okyay, bu topraklardan dünyanın dört bir yanına uzanan, yatırım yapan bir sanayi devi haline geldiğini aktardı.

Okyay, açılışını yaptıkları ve başlattıkları projelerin Çan’a, Türkiye’ye ve yaptıkları işe her daim güvenlerinin en somut kanıtı olduğunu kaydederek, “59 yıl önce katıldığımız sanayi kervanında milli projelerle, katma değer artırıcı yeni yatırımlarla yola devam edeceğiz, durmayacağız. Tüm bunlarla birlikte tüm grupta 2019 yılına kadar yapacağımız yatırımların tutarı 400 milyon liraya yaklaşacak” diye konuştu.

‘Canla başla çalışalım’

Ülkece atlatılan darbe girişiminden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Okyay, şöyle devam etti:

“Artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı. Şimdi, ülkemizin geleceğine güvenle bakma, üzerimize düşeni itidalli ve tedbirli şekilde yapma zamanı. Ülkemiz bu tür iptidai kalkışmaların akla dahi getirilemeyeceği güç ve büyüklüğe gelinceye kadar hep birlikte, demokrasimiz adına, müreffeh yarınlar için el birliği ile çalışmalıyız. Kale Grubu’nun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecek.”

‘Üretimi sürdürelim’

Seramik Bayramı’nda bir konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimine ve Türkiye’de kaos ortamı yaratmak isteyenlere karşı millet olarak el ele verildiğini belirterek, “En önemlisi de 16 Temmuz sabahında hayatı normale döndürdük. İşte ülkemizde her şeyin normal seyrinde ilerlediğini gösteren bir etkinlikteyiz” dedi.

Bu seneki kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı’nın, önceki yıllara göre büyük bir farkla, İbrahim Bodur’suz gerçekleştiğini ifade eden Özlü, “Rahmetli İbrahim Bodur, ülkemizin ve Anadolu’da sanayileşme kültürünün gelişmesinin en önemli aktörü idi. Yalnızca birkaç şehirde değil, her yerde üretim yapılabileceğini kanıtladı. İdeal bir sanayici portresini bizlere sunan çok değerli bir isimdi” şeklinde konuştu.

“İhracatımızın yüzde 95’ini sanayi ürünleri oluşturmakta ve amacımızın daha yüksek katma değerli ürünleri üretmek olmalıdır” diyen Bakan Özlü, “Rahmetli İbrahim Bodur’un ‘Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zengin eder’ ifadesi tüm meseleyi açıklar nitelikte. Bu amaç için çok güçlü bir zemin oluşturmalı ve yükselmeliyiz. Bu yükseliş içinde güçlü bir demokrasi ve güçlü bir ekonomiye ihtiyaç vardır. 15 Temmuz gecesi ile demokrasimizin gücünü gösterdik. Aynı şekilde ekonomimiz de bu dönemde büyük ve başarılı bir sınav verdi” dedi.

Özlü, “Sanayi kurumları ve tüm özel sektörlerden isteğimiz; yatırımlarımıza devam edelim, üretimlerimizi sürdürelim. Yabancı dostlarınıza, iş ortaklarınıza gerçek Türkiye’nin batıda aksettirilen ülkeyle hiçbir alakası olmadığını belirtelim” diye konuştu.

15 bin çocuk sünnet ettirildi

Açılışı yapılan granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesisleri ile temeli atılan sinterflex fabrikası 145 milyon liraya malolacak. Öte yandan, etkinlikler kapsamında spor turnuvalarında derece alanlar ödüllendirildi. 106 çocuk sünnet ettirildi. Bugüne kadar sünnet ettirilen çocuk sayısı 15 bin 100’e ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)