E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKalaşinkov satıldı---

Kalaşinkov satıldı

Kalaşinkov satıldı
30 Eylül 2013 - 08:45 borsagundem.com

Rusya, Kalaşinkov'un yüzde 49'unu sattı

Rusya'nın ünlü silah üreticisi Rostechnologii (Rostec), Kalaşnikov'un yüzde 49'unun 1,3 milyar rubleye (41 milyon dolar) Rus iş adamlarına satıldığını açıkladı.
Rusya'nın kömür maden işletmecisi Kuzbassrazrezugal ve zırhlı araçlar fabrikası VNII TransMash'ın sahibi Andrey Bokarov ve Rusya demiryolları üretici şirketi Aeroexpress'in CEO'su Aleksey Krivoruçko, Rus silahı Kalaşnikov'un yüzde 49'una sahip oldu. Devlet şirketi Rostekhnadzor, hisselerin yüzde 51'ini korumayı sürdürecek.
Kalaşnikov, 1,3 milyar rublelik nakti, borç ve kredilerini ödemek için kullanacak. Bokarov ve Krivoruçko şirketin gelişimi için önümüzdeki iki yıl içinde 2,5 milyar rublelik ek yatırım daha yapmayı planlıyor.
Silah ustası Mihail Kalaşnikov'un (92) 1944 yılında tasarladığı Kalaşnikov marka silahlar, günümüzde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 60'tan fazla ülkede kullanılıyor. Dünya üzerinde 100 milyondan fazla sayıyla, en fazla üretilen piyade tüfeği rekorunu elinde bulunduran Kalaşnikov'un Rusya'daki fabrikası kısa süre önce iflasını açıklamış ve şirket yapısı yeniden organize edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)