E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKahve tutkunlarına kötü haber!---

Kahve tutkunlarına kötü haber!

Kahve tutkunlarına kötü haber!
19 Ekim 2018 - 14:52 borsagundem.com

Kahve yaprağı pas hastalığı Orta Amerika'daki Arabica kahve fabrikası çiftliklerinin % 70'ine zarar verdi ve bunun 3 milyar dolardan fazla hasara yol açtığı belirtiliyor

Latin Amerika'daki kahve yetiştiricileri son 60 yıldaki en ciddi tehditlerden biriyle karşı karşıya. Kahve yaprağı pası milyarlarca dolarlık hasara neden olurken, bu durumun dünyadaki kahve tedarikini tehdit ediyor.

Kahve yaprağı pası veya Hemileia vastatrix, bitkilerin yapraklarını kaybetmelerine neden olan ve büyük üretim kayıplarına neden olan turuncu renkli bir mantar türü. En kötü durumlarda, tüm ürünler iki yıla kadar kayboluyor. earth.com'da yer alan habere göre, hastalık 2011-2012 büyüme döneminde yayılmaya başladı. O zamandan beri Orta Amerika'daki kahve çiftliklerinin yüzde 70'i etkilendi ve bu da 3 milyar doların üzerinde hasara neden oldu. Purdue Üniversitesi'nde pas mantarlarının sistematiğini inceleyen bir mikolog Cathie Aime “Bu, 100 yıldan uzun süredir bizimle birlikte olmasına rağmen göründüğünden çok daha zor. Paslı mantarlar için, onlar zorunlu patojenler, bu yüzden anlamlı miktarlarda saf DNA elde edemezsiniz. Bunu kültürde yetiştiremez veya laboratuvarda manipüle edemezsiniz. Ve onlar mikrofunguslar, bu yüzden ev sahiplerine yerleştirilmiş son derece küçük organizmalar ile uğraşıyorsunuz.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)