E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahreden konvoy---

Kahreden konvoy

Kahreden konvoy
07 Eylül 2015 - 23:49 borsagundem.com

Dağlıca'da şehit düşen 16 kahramanın cenazeleri Van Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Acı haberleri ise ailelerine gitmeye başladı

Türkiye Dağlıca'da yitirdiği 16 kahraman evladına ağlarken, şehitlerin ailelerine de kara haber gitmeye başladı. Ateşin düştüğü ocaklarda acı ve gözyaşı yürekleri burktu. Şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Şehit cenazelerini taşıyan 6 helikopter, Van Filo Komutanlığı'na indi. Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehitlerin yarın Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlenmesi bekleniyor.

Şehit Yarbay'ın evine bayrak
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesine acı haber verildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından acı haberi vermek için Yarbay Çelikcan'ın, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki ailesinin evine geldi.

Bir süre içeride kalan Vali Karaloğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz, aileye taziye için geldik. Şehidimizin cenazesi yarın Mihraplı Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek" dedi.

Öte yandan, mahallede bulunan evlerin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı asıldı.

Şehir Yarbay Çelikcan En riskli bölgede görevlendirildi

Terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit düştüğü kesinleşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 1999’da Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra ‘Bordo Bereli’ olarak bilinen Özel Kuvvetler’de görev yapmaya başladı. Subay olarak tim komutanlığı yapan Erzurum doğumlu Çelikcan, Özel Kuvvetler’in birçok operasyonuna katılarak başarı gösterdi. Kurmaylık sınavını kazanarak Harp Akademisi’ne giren Çelikcan, bu yıl mezun oldu ve ağustos başında yapılan Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) yarbaylığa yükseldi. Özel Kuvvetler’den geldiği için Çelikcan, Güneydoğu’daki en riskli bölgelerden birisi olan Dağlıca’ya tabur komutanı olarak gitti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)