E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKahn için beraat istendi---

Kahn için beraat istendi

Kahn için beraat istendi
18 Şubat 2015 - 08:16 borsagundem.com

Savcı, Dominic Strauss-Kahn için beraat talep etti

Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominic Strauss-Kahn'ın, 'fuhuş ağı kurmak' suçundan yargılandığı davada savcı tarafından beraati istendi.
2 Şubat'ta görülmeye başlayan davada Lille Savcısı Frederic Fevre, "Ne elde edilen belgeler ne de mahkeme süreci Dominic Strauss-Kahn'ın 'fuhuş ağı kurmak' suçuyla bağlantısını ispat ediyor." ifadelerini kullandı. 
12 kişinin yargılandığı davada savcı, fuhuş partilerinin düzenlendiği Carlton Oteli'nin sahibi Dodo la Saumure için ise 2 yıl hapis ve 10 bin Euro para cezası verilmesini istedi. Lil Savıcısı ayrıca partileri organize eden Dominic Strauss-Kahn'ın işadamı arkadaşları Fabrice Paszkowski ve David Roquet için ise 2 sene hapis ve 20 bin Euro para cezası talebinde bulundu. 
Strauss-Kahnn'ın suçlu bulunması halinde 10 yıl hapis veya 1,5 milyon Euro'ya kadar da para cezasıyla cezalandırılabileceği belirtilmişti. 
Eski IMF Başkanı Dominic Strauss-Kahn, 2012 yılında düzenlenen Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük favorisi olarak görülüyordu. Strauss-Kahn 2011 yılında New York'ta bir otelde oda görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından ise adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)