E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahin ekonomistten Erdoğan yorumu---

Kahin ekonomistten Erdoğan yorumu

Kahin ekonomistten Erdoğan yorumu
01 Mart 2014 - 12:02 borsagundem.com

Ekonomi dünyasının ünlü ismi Roubini'ye göre Türkiye'de iktidar değişmez ama çizgi değişir

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini Project Syndicate sitesine yazdığı makalede seçimlere rağmen Türkiye'de hükümet değişikliğinin olası olmadığını ancak mevcut çizginin değişebileceğini yazdı. Roubini "Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi rüyasını gerçekleştiremeyecek ve büyük protesto hareketleri de dahil olmak üzere muhaliflerini takip ederek laik merkeze doğru kayacak" dedi.2008 finans krizini önceden tahmin etmesiyle ünlenen ekonomist Nouriel Roubini gelişmekte olan ülkelerdeki siyasi karışıklıkları konu alan bir yazı kaleme aldı.

Project Syndicate sitesinde yer alan yazıda gelişmekte olan ülkelerde son yıllarda politik ve ekonomik risklerin arttığına dikkat çeken Roubini gelişmekte olan ülkeleri tanımlayan "gelişmiş ülkelere göre politik riski yüksek, ekonomik politikalar kredibilitesi düşük" tanımının yüksek büyüme yıllarından sonra geri geldiğini yazdı.
Türkiye'yi "Kırılgan Beşli" ülkeleri arasında değerlendiren Roubini Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Güney Afrika ile birlikte Türkiye'de de seçimlerin gerçekleştireceğini vurguladı.

ERDOĞAN MERKEZE KAYACAK

Bu ülkelerden Brezilya Güney Afrika, Brezilya ve Türkiye'yi birlikte değerlendiren Roubini bu ülkelerde hükümet değişikliğinin olası olmadığını ancak bu ülkelerdeki iktidarların mevcut politik çizgisini değiştirebileceğini yazdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de ilgili yorumda bulunan Roubini "Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi rüyasını gerçekleştiremeyecek ve büyük protesto hareketleri de dahil olmak üzere muhaliflerini takip ederek laik merkeze doğru kayacak" diye yazdı.
 
RİSKLER HAFİFE ALINMAMALI

Türkiye dahil olmak üzere siyasi risk taşıyan bu ülkelerin uzun vadeli ekonomik potansiyellerinin hala büyük olduğunu vurgulayan Roubini "Yine de riskler hafife alınmamalı. Gelişen ülkeler bugün daha kırılgan ve dalgalı. Uygulanacak politikalar eşitsizliği azaltmada yardımcı olmalı" dedi. (hurriyet.com.tr)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır03 Mart 2014 00:37

    Kahin ne demek bana katil tetikçiyi anımsatıyor arkadaşlar bu kişiler paraya taparlar bunlar tanrının arkadaşı bizle 200 yıldır uğraşıyorlar bunlar tek dertleri paradır dünyadaki tüm mazlumları köle görürler dünyanın en akıllı ınsan olduklarını ıdda ederler parayla satın alamadıkları tek Türkiye tek millet olalım bunlara teslim olmayalım.

  • gok02 Mart 2014 22:48

    Muhalefetin halinden memnun olup muhalefet olarak kalmak istediği bir ülkede insanların yapacak başka birseyi yoktur onun içindir ki bu halk ister istemez akp diyecektir çünkü başka secenek yok varsa söyleyin saygilar herkese

  • Raks01 Mart 2014 22:57

    Erdoğan; çıkar neredeyse oraya yönelir. Çıkarı uygunsa kominist te olur.Yeter'ki kasalar ve ayakkabı kutularını doldursun.

  • muktedir.01 Mart 2014 22:12

    bence akp 4. genel seçimleri göremiyecek. çünkü hakka tosladı.

  • derya01 Mart 2014 18:38

    onun için türkiye kalkınmış ülkeler sıralamasında 18 sıraya gelmiş bulunuyor.

  • mesh01 Mart 2014 17:17

    akp bölünecek bence, yerel seçim sonrası Ali Babacan, Abdullah Gül lü bir furya ayrılacak sanki

  • kahinmis01 Mart 2014 13:19

    Seyimin kahini!

  • aydın01 Mart 2014 13:13

    muhalefet ayni kaldığı müddetçe,iktidar değişmez.

  • OHOOOO01 Mart 2014 13:00

    İkdidar değişmezmi?..bu kahin bir atış yaptı tuttu sonrasında ne söylediyse bir tanesi bile çıkmadı,ama dünya hali türkiyede neyse dünyada aynı çizgiyi işaret ediyor,,bir kere kahin adını aldınmı,,!ondan sonrasında ağzının içine bakarlar.!!erdoğanın şuan lçıkardığı yasaları çıkaracak müşterek fikirlilik o kadar zor birşeydiki,akp hükümeti işi kolaylaştırdı,,bundan sonraki ikdidarların eline güç veren yasalar artık hazır.!!Türkiye sıcak para ihtiyacı olan ekonomisiyle riskleri dahada fazlalaştırdı.!sıcak parayı sağlayacak olan yabancı yatırımcıyı bu siyasi tablo ile ikna etmek mümkün değil.!!önümüzdeki dönem yabancı yatırımcının paralarını alıp çekip gitme ihtimali gözardı edilemez bir gerçek.!!siyasi alğının değişmesine neden olacak krizin sinyalleri kendini gösteriyor.!!genel seçimlere yaklaşırken tablo şuankinden çok farklı olacak.!!ekonomiğk zorluklar ikdiara bakış açısında farklılıklar yaratacak...Belediye seçimlerini ikdidar açısından bir milat kabul edenler yanılıyor,,Türkiyede gerçek siyasi tablo genel seçimlere çok az bir süre gayet net biçimde ortaya çıkacak.!!