E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKağıthane için flaş açıklama---

Kağıthane için flaş açıklama

Kağıthane için flaş açıklama
04 Nisan 2014 - 04:27 borsagundem.com

İlçe Seçim Kurulu, tutanaklarda tahrifat yapıldığını tespit etti, suç duyurusunda bulundu. CHP'li Salıcı "Kedi değil fare girmiş oyları kemirmiş" dedi

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kağıthane’de tutanaklarda tahrifat yapıldığını ve sonuçlarla oynandığını belirterek “Kağıthane İlçe Seçim Kurulu yapılanın hata değil bir sahtecilik olduğunu kabul etmiş ve bu sahteciliği yapanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da ifade etmiştir” dedi.

Salıcı, Bakan Taner Yıldız’ın trafolara kedi girdiği yönündeki açıklamasına da atıfla “Öyle görünüyor ki seçim kurullarına fare girmiş oyları kemirmiş” diye konuştu. Salıcı, kurulun 1033 numaralı sandıkta belediye meclis oyları itibariyle 101 oy alındığı ancak birleştirme tutanağına 1 olarak geçirildiğini, Ak Parti’nin sayım cetvelindeki ilçe belediye meclis oyunun 91 olduğu ancak birleştirme tutanağına 191 olarak kaydedildiğini, aynı sandıkta büyükşehir belediye başkanlığı için 100 olan AK Parti oyunun birleştirme tutanağına 155 olarak geçirildiğini, farklı bir sandıkta ise CHP’nin 184 oy almasına karşın tutanağa 4 olarak geçtiğini tespit ettiğini söyledi.

AKTARMA YAPILMIŞ

Kağıthane İlçe Seçim Kurulu tutanağında şu ifadeler yer alıyor:
.... 36 sandıkta yapılan hataların kalemle yapıldığı, hem yazı ile düzeltmeler yapıldığı ve belli bir partiden diğer bir partiye aktarmalar yapıldığı, sahte işlemlerin kim ve kimler tarafından yapıldığının tespiti için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına, kararın ilgisi itibari ile Kağıthane CHP İlçe Başkanlığı’na, AKP Kağıthane İlçe Başkanlığı’na tebliğ edilmesine; tebliğden itibaren 03.04.2014 Perşembe günü 17.00’ye kadar İstanbul İl Seçim Kurulu’na itiraz etmelerine 02.04.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alper_tunga04 Nisan 2014 08:18

    istanbul ve ankaradaki tüm oylar yüksek seçim kurulunca yeniden sayılmalı şaibeler ortadan kaldırılmalı sahtekarlıga bulaşan ilgili kişler varsa ağır şekilde cezaya çarptırılmalıdır.

  • Timur04 Nisan 2014 04:57

    Ve tabii ki akboylar buna hiçbir yorum yapamayacak :)