E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKafein Yazılım'ın yüzde 5'ini Bank of America aldı---

Kafein Yazılım'ın yüzde 5'ini Bank of America aldı

Kafein Yazılım'ın yüzde 5'ini Bank of America aldı
13 Mart 2019 - 05:08 borsagundem.com

BofA'dan yapılan özel durum açıklamasında Kafein Teknoloji'nin yüzde 5 hissesinin satın alındığı bildirildi

Geçen yıl Borsa İstanbul'da (BİST) halka açılan yerli yazılım şirketi Kafein Teknoloji'nin yüzde 5 hissesi Bank of America'nın (BofA) oldu. 

BofA tarafından yapılan özel durum açıklamasında, 7 Mart 2019 itibariyle Kafein Yazılım'ın yüzde 5.119 hisesinin bankanın iştiraki Merrill Lynch vasıtasıyla alındığı bildirildi.

BofA'nın açıklaması söyle:

"07.03.2019 tarihinde, ortaklığımızın %100 oranında kontrolüne sahip olduğu iştiraki Merrill Lynch International tarafından, KAFEIN YAZILIM HİZMETLERİ TİCARET AŞ payları ile ilgili olarak 7.102 TL-7.248 TL fiyat aralığından 253.737 toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 176.644 toplam nominal tutarlı satış işlemi neticesinde net 59.093 adet pay alınmıştır.

Bu işlemle birlikte KAFEIN YAZILIM HİZMETLERİ TİCARET AŞ sermaseyinde, iştirakimiz Merrill Lynch International vasıtasıyla dolaylı yoldan sahip olduğumuz payların/oy haklarının oranı 07.03.2019 tarihi itibariyle %5.119 seviyesine ulaşmıştır.

İşlemin detaylarınıa ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir."

Geçen yıl Borsa İstanbul'da (BİST) halka açılan yerli yazılım şirketi Kafein Teknoloji, telekomünikasyon, sigorta, havacılık, perakende, medya gibi sektörlerde yer alan önemli şirketlere hizmet sunan bir yazılım şirketi. Kafein Teknoloji'nin hizmet verdiği şirketler arasında, Vodafone, Turkcell, Türk Telekom, ERGO, Allianz, BNP, THY, Migros, Sodexo gibi devler bulunuyor. Şirket, başta telekom alanında olmak üzere, uygulama geliştirme, test otomasyon hizmetleri, proje yönetimi, anahtar teslim yazılım çözümleri, danışmanlık, yönetilen hizmetler (managed Services), dış kaynak kullanımı hizmetlerinin yanı sıra veri analizi, veri madenciliği ve veri arşivleme hizmetleri de veriyor.

Kafein Teknoloji, şimdi yurtdışında da şirketlere hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu amaçla ilk hedef ise Avrupa pazarı olarak seçilmiş durumda. Bunun için İngiltere'de bir ofis açılması planlanıyor. 2018 yılını 97.7 milyon TL ciro ile kapatan şirket, yurtdışı açılımı sayesinde bu yılı ise 110 milyon TL ciro ile tamamlamayı hedefliyor.

HIZLI BÜYÜYOR

Kafein Teknoloji, 2012-2015 yılları arasında Türkiye'de satış geliri en hızlı büyüyen 50'nci şirket oldu. 2017 yılında Londra Borsası'nın ELITE programı kapsamında "Türkiye'nin ilham Veren Bilişim Şirketleri" arasında yer aldı.

Kafein Teknoloji, Yıldız Teknopark içerisinde, 500 kişilik bir ekiple müşteri ihtiyaçlarını analiz ediyor ve kurumların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Şirket, son dönemde kişisel verilerin korunması üzerine geliştirdiği çözümlerle talep görüyor. Micro Focus adını verdiği hizmetle bu kapsamda Türk Telekom ve Vodafone'a projeler geliştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Mart 2019 11:16

    haber geldi bugün iyi mal çakarlar.

  • Bika13 Mart 2019 07:33

    Verusa Holding dünyaya açılma ve atılımlarına devam etmeli.

  • Ufuk13 Mart 2019 06:16

    Kafein yazılım güzel bir bankacılık paketi geliştirip satar ise dünyaya da açıılabilir. Her banka kendi bir sistem geliştiriyor kendisinden başka da kullanıcı olmadığı için ölçek ekonomisini tutturamıyor. Burada Denizbank'ı ayrı tutuyorum bir çok ufak bankada kendi yazılımını lisanslamış maliyetinin yarısını onlardan çıkarıyormuş Genel Mdürü Hakan Ateş TV de söylemişti. Büyük bankalarda en az 10 bin kişi çalışıyor, bunların windows ve office paketlerinin lisansları da büyük yekün tutuyor. Maliye ve MEB linux kullanarak tasarruf etmiş, büyük bankalar bilişim konusunda iş birliği yapar ise yılda en az 500 milyon dolar tasarruf olur. Kafein gibi şirketler bu işe girip hizmet sağlayıcı rolü oynayabilir. Onun dışında kurumsal yazılımlar malesef karlı değil, masrafları düşünce geriye pek bir şey kalmıyor. Oracle, IBM, SAP vs bu alanları kapmış, rekabet için çok çok güçlü firmalar lazım.

  • MUSTAFA14 Mart 2019 00:58

    ezbere konuşuyorsun banka dışarı iş yaptırmaz.veri paylaşmaz güvenlik önceliği değil en önemli önceliğidir.Projen başlamadan çöktü.Bankalar neden işbilirliği yapsın daha veri tabanı mekanızmasından da haberin yok ortak çekeceklerini bddk sayesinde zaten kullanıyorlar tamamen ezbere  yorum yapıyorsun