E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadro satılıyor iddiasına bakandan sert yanıt: Canını okuruz---

Kadro satılıyor iddiasına bakandan sert yanıt: Canını okuruz

Kadro satılıyor iddiasına bakandan sert yanıt: Canını okuruz
10 Aralık 2019 - 14:40 borsagundem.com

Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt’un, “Devlet Su İşlerinde kadro 80 bin liraya satılıyor” iddiası üzerine, Bakan Bekir Pakdemirli soruşturma başlattı.

AK Parti’nin Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt’un, “Devlet Su İşlerinde kadro 80 bin liraya satılıyor” iddiası üzerine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli soruşturma başlattı. Bakan, “Milletvekili böyle şeyler duyduğunu söylüyor ama herhangi bir isim söylemiyor. Araştıracağız, böyle bir şey yok ama çıkarsa canına okuruz” dedi.

Eski vekil Kurt: 80 bin TL'ye kadro satıyorlar

Türkiye'de milyonlarca işsiz, kuyruklarda iş beklerken parası olanın kamuda rahatça iş bulabildiği, Devlet Su İşleri'nde (DSİ) kadronun 80 bin liraya satıldığını gündeme getiren Ak Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt'un iddiası üzerine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soruşturma başlattı.

BAKANA SOYLU SÖYLEMİŞ

Bu konuda ilk iddianın yerel bir internet sitesinde yer aldığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bu haberi kendisine ulaştırdığını kaydeden Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, SÖZCÜ'ye şunları söyledi:

*Haberimiz olur olmaz konunun üzerine gitmeye daha gece yarısından itibaren başladık. Danışmanım Hasan Aydemir, iddiayı gündeme getiren eski milletvekili Abdurrahman Kurt'u aradı, bu konuda elinde bilgi-belge bulunup bulunmadığını sordu. Kurt, bu tür şeyler konuşulduğunu, ama kimin söylediğini, para karşılığı işe giren olup olmadığını bilmediğini, sadece söylentiler olduğunu belirtmiş.

*Buna rağmen yine de hem DSİ, hem de bakanlık müfettişlerini görevlendirdim ve soruşturma başlattım. Biz burada etik çalışacağız, aşağıda birileri farklı işler çevirecek. Böyle bir şey yapan varsa iki kişinin canına okuduğunuzda bu işler yapılamaz zaten. Eski Milletvekili Kurt, bize yardımcı olabilecek en küçük bir ip ucu vermiş değil. Eğer bir şey bilmeden konuşuyorsa farklı bir manevra yapıyor olabilir.

Ak Parti Diyarbakır İl başkanının da, Kurt'un iddiaları üzerine, “Kim parayla kadro satıyorsa açıklasın biz de canına okuyalım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kpssli10 Aralık 2019 21:31

    Mülakat=kul hakkı,torpil, iltimas,liyakatsızlastırma,adalet yokturun özetidir,eski iktidarlardan ne farkımız kaldı diye sorun kendinize,cennet var cehennem var hesap günü var,tabi Allah'a inanıyorsanız

  • kılıç10 Aralık 2019 20:50

    AKP DE KOLTUK BULAMAYAN KENDİNİ ADAM YERİNE KOYAN ,AGZIDA OLAN KARA ÇALIYOR PEKİ YILARCA AKP NEDEN DURDUNDA ŞİMDİ ÇIKINCA KARA ÇALIYORSUN UTANMAZLIK DENEN ŞEY KARA ÇALMAKDIR AKP HAKSIZLIGA GÖZ YUMMAZ BUDA BÖYLE BİLİNMELİ.

  • Reel10 Aralık 2019 20:11

    Kpss den 95 ile atanan teknisyen yardımcısı memur,mülakatla kpss 60 puanla atanan memura çay servisi yapıyor ,mülakat hortladı liyakat bitti,gercekten durum çok kötü

  • kervan10 Aralık 2019 18:26

    hiç bir şey yapamazsınız kagithane belediyesi baskan yardımcılarının yaptiklarini cimer bimer yazdık ne oldu hiç bir şey kervan döner zamanla.

  • Nedim10 Aralık 2019 17:40

    Oralarda böyle şeyler olur!  Olmaz diyemem!  Ancak bu durumu sessiz sedasız gereğini yapması gereken davul zurna çalarak cayırtı koparıyor.  Diyarbakır jandarma karakollarının bir kaçının bodrumu çuval çuval uyuşturucu  dolu! Yani yakalanan ve teslim alınan kaçak mallar!  Emir geldikçe imha ediliyor. Yani bölge insanının  bir kısmı çok rahat illegal işler yapabiliyor.  Ya da Diyarbakır şehri uyuşturucu kaçakçılarının yolu üzerinde bilemem.

  • Ozan10 Aralık 2019 17:08

    Gün gelir devran döner

  • ..10 Aralık 2019 15:22

    ufff çok sert

  • HÜLYA ÇİFTCİ10 Aralık 2019 15:07

    milletvekili yapılmayanlar veya çürek elmalar partinin dibini oymaya çalışmaktadır.madem elinde delil var.götür RTE işini bitirsin.iftira ve çamur atmak dinimizde en büyük günahlardandır.ömür boyu milletvekilimi olacaksın ne yani.

  • Sebati Simez10 Aralık 2019 20:35

    sen zaten uzay dan gelmissin varsa elinde belge bilgi neden gidip cumhuriyet bassavcılarına versen onların işini bitirlerdi.çamur at izi kalsın seninki.

  • uzay10 Aralık 2019 18:39

    biz ne belgeleri bimer ve cimlere yazdık sen gözlüğünü çıkar hiç bir şey olmadı.

  • doğru10 Aralık 2019 15:05

    devlet su işlerindeki işçiler 8000 tl maaş alıyor, hal böyle olunca işe girmek için miktar yükseliyor...

  • mantık10 Aralık 2019 17:31

    Bunların işleri güçleri yalan!  Bir de kendine doğru diye nick yapmış alçak herif. 

  • Alp Arslan10 Aralık 2019 16:19

    Bizde Dsi baraj projelerini yapan mühendisleriz. Bilsek işçi olurduk madem o kadar maaşı var...önüne gelen bişey sallıyor

  • Osman10 Aralık 2019 14:53

    Wooowwww