E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadirov'dan seferberlik karşıtlarına açık tehdit---

Kadirov'dan seferberlik karşıtlarına açık tehdit

Kadirov'dan seferberlik karşıtlarına açık tehdit
24 Eylül 2022 - 12:50 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin'in seferberlik kararından sonra bazı bölgelerde zorla askere alınma haberleri panik oluşturdu. Çeçen lider Kadirov karara karşı çıkanları ''Halk düşmanı'' olarak nitelendirip tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanına tüm dünyadan tepkiler yükselirken, Rusya’da da birçok kişi kararı protesto için sokaklara döküldü. 

Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, savaş karşıtı protestocuları ve akrabalarını Ukrayna’daki cephe hatlarına göndermekle tehdit etti

Kadirov, Putin’in 300 bin yedek askeri seferber etme emrini vermesi üzerine sokaklara dökülenleri açık açık tehdit etti. Telegram hesabından açıklama yapan Çeçen lider, “Kimileri kısmi seferberliğe karşı çıkmak gerektiğini yazıyor. Bu koşullar altında hiç kimse Putin’in kararını tartışmamalı sadece uyum göstermelidir. Bu yüzden hepinizi bu saçma sapan gösterilerden uzak durmaya çağırıyorum.” dedi.

PROTESTOLARA KATILANLAR ‘HALK DÜŞMANI’ 

Kadirov, protestolara katılacak olanları ‘halk düşmanı’ olarak nitelerken, Rus erkeklerin harekat yürütülen topraklarda olması gerektiğini savundu.

Öte yandan, Rusya’da Putin’in kararına tepkiler sürerken, ülkeden panik içerisinde kaçanların sayısında da artış yaşanıyor. Son olarak, dün, Moskova Domodedovo Havaalanı'ndan Antalya'ya giden uçağın son koltuğunun, 650 bin 859 rubleye yani yaklaşık 11 bin dolara (200 bin TL) satıldığı açıklandı. Yetkililer, Antalya ve İstanbul uçaklarındaki doluluğa dikkat çekti. Ayrıca, Rusya’dan sınırı geçmek isteyenler yollarda uzun kuyruklar oluşturdu, sınır bölgeleri ülkeyi terk etmek isteyenlerle doldu taştı.

Bunun üzerine Kremlin yetkilileri bir açıklama yayınlayarak, yalnızca muharebe ve hizmet tecrübesine sahip kişilerin askere çağrılacağını ve kısmi seferberliğin öğrenciler için geçerli olmadığını belirtti.

OKULLARI BASIP ÖĞRENCİLERİ TOPLUYORLAR

Ancak bu açıklamaya rağmen, Rus medyasında, Sibirya’nın yoksul Buryatia cumhuriyetinin başkenti Ulan-Ude’deki Buryat Devlet Üniversitesi’nde öğrencilerin sınıflardan alındığına dair haberler gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor.

Yayın kuruluşu Mediazona’nın bildirdiğine göre, Sibirya’da bir okula perşembe günü 15 kişilik ulusal muhafızlardan ve polislerden oluşan bir ekibin geldiği ve öğrencileri Ukrayna’ya göndermek için sınıflardan topladığı aktarıldı.

Baykal Gölü’nün güney kıyısını saran, çoğunlukla kırsal bir bölge olan Buryatia’da da bazı erkeklerin yaşları, askeri kayıtları veya tıbbi geçmişleri ne olursa olsun seferberlik yüzünden askere alındığı öne sürüldü.

(Sözcü)

Rusya Ukrayna savaşı iki bölgede kilitlendi!

Rusya'dan Antalya'ya 'seferberlik' akını: Tek yön 11 bin dolar!

Yellen: Rusya, Çin'le Hindistan'a petrolü ucuza satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik24 Eylül 2022 19:21

    Çeçenlerin yüzkarası Ramazan Kadirov, Putin'e yaltaklanmaya devam ediyor.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ24 Eylül 2022 17:06

    PUTİNİN İTİ BU.HALKI YOKSULLUK VE SEFALET İÇİNDE YAŞIYOR KENDİSİ SARAYLARDA KRALLAR GİBİ YAŞIYOR.ÇECENLER OLMASA RUSYA UKRAYNA DA  KESİNLİKLE YENİLİR İDİ.

  • Osman kadir balta24 Eylül 2022 17:47

    Kardeş sen ukraynalımısın.ne bu hiddet bu celal.

  • Derin24 Eylül 2022 16:01

    Birbirlerinin kafasını kesip you tube koyanlar ne ara bu kadar yalaka olmuşlar .unutmayın ki dünyada güvenilmiyecek tek canlı insandır.

  • Berdan24 Eylül 2022 16:59

    Doğru yutupta Çeçen rus savaşında videolar var.

  • Tansel24 Eylül 2022 16:50

    Çok doğru.Hayvana güvenebilirsiniz ama insana asla.

  • pazarci24 Eylül 2022 14:30

    bu zuppenin yakindan uzaktan cecenle alakasi yok,ayarlanmis tam ir rus bozmasi,bunu cecenler nasil gomuyor?????

  • Haydar24 Eylül 2022 14:18

    Ülkemize akınlar sürüyor. Şimdi de seferberlikten kaçan Rusların akını. Sakıncalı vaziyet. . Bizden sonraki nesiller apayrı sıkıntılara hazır olsunlar.

  • muhtar24 Eylül 2022 14:16

    Vatan haini bir çeçen

  • ALİ KODUŞ24 Eylül 2022 14:10

    Ülkesini rusya ya satan satılmış ve vatanhaini git cephede kendin savaş öyle millete akıl vermesi emretmesi kolay.savaşılan yer çecenistan toprağımı kafir adına savaşıyorsun gebersen pisi pisine öleceksin.