E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadir Topbaş zorla mahkemeye getirilecek---

Kadir Topbaş zorla mahkemeye getirilecek

Kadir Topbaş zorla mahkemeye getirilecek
04 Şubat 2014 - 13:37 borsagundem.com

İBB Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs alımında devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle açılan davaya polis zoruyla getirilme uyarısı verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da yargılandığı metrobüs alımlarında devleti zarara uğratma davasında mahkeme, duruşmalara gelmeyen Topbaş’a bir sonraki oturuma da gelmemesi durumunda zorla getirilme kararı verileceği konusunda uyardı.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer 19 sanık katılmadı. Sanıkların gelmemesi nedeniyle hakim, Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer'e, “Müvekkiliniz neden duruşmalara gelmiyor? Biz kötü insanlar mıyız? Mahkeme kötü bir yer mi? Kılık kıyafetimiz de yerinde. Niye gelmiyor ki mahkemeye” diye sordu. Bu sözler üzerine Avukat Biçer, “Müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Yoğun bir gündem içerisindedir. Mahkeme tarafından verilecek ara bir tarihte müvekkilimizi getirip dinlettirebiliriz. Ya da mayıs ayında davetiye ile çağrılırsa müvekkilimizi getiririz.” dedi.

Duruşmaya şikayetçi sıfatıyla katılan Hakkı Sağlam, müdahillik talebinde bulundu.

Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, Sağlam’ın suçtan zarar görme durumu olmadığı gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini istedi. Avukatı Biçer, “Müvekkilim belediye başkanı olması sebebiyle yoğun bir insan. Çok yoğun bir gündem içerisindedir. Takdir edilecek bir ara günde dinlenilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Taleplerin ardından kararlarını açıklayan mahkeme, sanık Kadir Topbaş'a geçen oturumda duruşma gününü bildiren davetiye çıkarıldığını hatırlattı. Topbaş’ın avukatının müvekkilin işlerinin yoğunluğundan
dolayı hazır edilemediğini ifade ettiğini belirten mahkeme, “Sanığın Büyükşehir Belediye Başkanı olması sebebiyle avukatının mazeretinin kabulünün etik olacağı anlaşılmakla sanık adına son kez duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmasına, davetiye tebliğine rağmen gelmediği takdirde zorla getirileceği hususunun davetiyeye yazılmasına.” kararı verdi. Müşteki Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebinin  sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
Davanın ardından CHP’li grup adliye çıkışında açıklama yaptı. Üzerinde Kadir Topbaş fotoğrafı da bulunan ‘Bu metrobüs cezaevine gider’ yazılı pankart açıldı. Müşteki Hakkı Sağlam, "5 yıllık bir çalışma sonucu sayın Topbaş'ı yargının karşısına çıkarmayı başardık. Fakat Sayın Topbaş ısrarla bugün 3. duruşmaya da gelmedi. Sayın Kadir  Topbaş, bütün ısrarlı ve haklı muhalefetimize rağmen satın almışolduğu 50 tane otobüs şu anda İstanbullulara hizmet vermiyor. Garajlarda atıl bir şekilde bekliyor. Sayın Topbaş yargıdan kaçabilir,  bu mahkemelere gelmeyebilir. Ama bunun burasında 55 gün sonra İstanbul halkı sayın Topbaş'ı sandığa gömerek dersini verecek ve hesabını soracaktır. Sayın Topbaş'a çağrıda bulunuyoruz. İstanbul halkından, yargıdan uzun süredir kaçıyorsun. Ama İstanbul halkına bir özür borcun var. Bu borcu da satın aldığın ayıplı mal olan 50 tane otobüsü Hollandalılara iade ederek, onların büyükelçiliğinin önüne bırakarak yerine getirebilirsin." diye konuştu.
 İstanbul Cumhuiryet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Topbaş'ın 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, gerekçe olarak, "İBB, İETT İşletmeleri
Genel Müdürlüğü'nün metrobüs projesiyle ilgili yaptığı alım hakkında iki otobüs firması seçeneğinden Capa City firmasının finansal şartlarının daha iyi olmasına rağmen Phileas otobüslerini tercih edilmesi suretiyle belediyeyi zarara uğratıldığı, bu nedenle Kadir Topbaş'ın görevinin gereklerine aykırı davrandığı." denildi. İddianamede, şikayet konusu 50 adet metrobüsün alımında rekabetin sağlanmamış olduğunun açık olması ve soruşturma belgelerine göre, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın olayda sorumluluğunun bulunduğu anlatıldı. Olaya ilişkin açılan iki ayrı dava birleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • üaeüeaüeaü10 Şubat 2014 10:38

    adamların hak hukuk mahkeme yasa anayasa falan salladığı yok ki ? mahkeme çağırıyor adam ciddiye bile almıyor o kadar güveniyor kendisine nasıl olsa bişi çıkmaz diye zerre önemsemiyor :) sonra bu ülkeye muz cumhuriyeti diyenlere kızarsınız ama söyleyin bunun başka bi açıklaması varmı ?

  • kadir abi04 Şubat 2014 23:47

    bizlerde akpnin arkasındaydık ama bizlere verdiği sözlerlen yaptığı işler arasında çok büyük farklarvar benim cebimdeki parayı erittikten sonra karşıma BABAM çıksa tanımam o çoğunluğu seçimlerde göreceksiniz takke düşecek KEL görünecek.ben burada hep gerçekleri yazdım ama limse umursamadı bundan sonra iş olduğuna varır ben yıllardır hep sağ partilere oylarımı attım amam şimdi bu ülkede hiç iktidara gelmemiş CHP tisini destekleyeceğim vede destekleteceğim.bu ülkeyi hep SAĞ PARTİLER borca soktu açında internetten öğrenin ülkeyi 1950 lerden beri yönetenlere bir bakın hepside SAĞ partiler diyeceksinki akp hiçmi birşey yapmadı evet yaptıkları görülüyor ama ülkemi APOya peşkeş çekenlere asla taviz vermeyiz bu ülke ŞEHİT KANLARIYLAN ykanmış benim ŞEHİTLERİMİN kanlarıyla pazarlık yapanların bu ülkede yerleri bile yoktur.MHP yede zamanında oy verdim ama en büyük hatası üç başlı hükümet döneminde o hükümetten ayrılacaktı eğer ayrılsaydı şimdi akp başa bile gelemezdi ama neoldu ülkemizin içindeki insanlar hep bir yenilik aradı yeni bir isim olsun dedi ve şimdide akp yi desteklediğimiz için çok pişman olduk zaten akp oralara bizlerin verdiği olylarlan gelmedimi şimdi sıra ya kendi partyimizi destekleyeceğiz yada kılıçtaroğlunun dediği gibi bu ülkede tüm yolsuzlukların üzerine bende dahil olmak üzere gidelim başbakan neden millet vekilliklerini düşürtmüyor kılıçtaroğlu hepğ bereaber düşürelim eğer suçumuz varsada hesabınıda verelim ülke temizlensin ama başbakan ne yapıyor hırsızların yaptığı işlkeri kapatmak için üstlerini örtbas etmeye çalışıyor sizler milleti neden hep ENAYİ yerine koymaya çalışıyorsunuz neyse bu işin ucu SANDIKTA bitecektir.

  • Bir misali.erdemlik.04 Şubat 2014 20:18

    Hırsızlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya bşladı önce bakanlıkların oğulları tabiki bunlarda babalarının dahi haberleri olduğu halde yolsuzlukları meydana çıkmıştır şimdide kadir topbaş eğer sağlam bir savcılarlan vede ALLAH korkusu taşıyan EMNİYET müdürleri vede POLİS leri bu yapılan işlerin üzerine gitseler herşey ortaya çıkacaktır ASKERİYE zaten kendini başbakana SATMIŞ emniyetin içinden bazılarıda aynı şekilde şimdi ise gerçekten ALLAH korkusu vede millet saygısı olan kişilerin bu işlerin üzerine tam gazlan gitmeleri lazımdır ucu kime dokunacaksa dokunsun yeterki ÜLKEMİZ rahatlasın.bu ülkenin insanının bukadar üzmeye kimsenin hakkı yoktur.

  • memduh04 Şubat 2014 19:03

    biri Sarıgül, biri topbaş diyor. al birini vur ötekine, hepsi aynı. bu toplum hırsız yöneticileri de hırsız. aranızdaki iyilere, ahlaklılara, mazlumlara acırım yoksa geri kalan bu ahlaksız toplum tam bir kimyasal yada atom bombalık..bu yamyam, barbarların elinden Anadolu, Trakya zar ağlıyor..

  • :)04 Şubat 2014 18:45

    varmı cesaret edecek bir kamu yetkilisi :D hehehe haber vermeden izin almadan hiç bir yetkili bunu yapamaz eeeo gunlere geldi... aslında yapar yapar ama tayin haberi 1 gun sonra gundeme düşer :D

  • arda04 Şubat 2014 17:37

    KARDEŞİM KADİR TOPBAŞ BUGÜN ZENGİN OLMADI BABADAN GELEN BİR ZENGİNLİK HERŞEYİN ALTINDA BİR PİSLİK ARAMAYIN. NEDİR BU ZENGİN ÇEKEMEMEZLİĞİN BANA NE YAHU ADAMIN MAL VARLIĞINDAN. BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ZENGİN OLMADI SARI ÇİÇEK GİBİ. İYİYE DE İYİDEMEYİ ÖĞRENİN YENİN ARTIK BU KOMPLEKSERİNİZİ

  • damme04 Şubat 2014 16:18

    Kadir TOBBAŞ çok zengin bir aileye sahip, BİM mağazaları bile bunların, bu zenginliğin kaynağı nedir sorgulamak lazım!

  • yargilansin04 Şubat 2014 15:16

    Herseyi bi kenara birak bursada bi sirkete belediye destek verdi avrupadan ithal edilen rayli sistemi uretti ve bursada suan bunlar kullaniyo nemi yarari oldu dunya istihdam is gucu vergi geliri vs vs..ki otobus ureten firmami yok turkiyede sana demokrasi dersi vermeye calisan ulkeden aliyosun bunlari.valla kardesim ben partiyi gectim ulkede kim hata yapiyosa vericen cezasini

  • krn-i04 Şubat 2014 15:01

    Niye mahkemeye gitmiyorsunuz vasıta mı yok

  • tt 04 Şubat 2014 13:58

    amaç devlet,millet,hak ,hukuk,değil siyasi rant gitsinler sarıgülün evindedede pankart açsınlar bu kadar serveti nasıl edindin diye

  • Borsacı04 Şubat 2014 13:57

    Yerel seçim olayı bitmiştir, dağılın arkadaşlar.