E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadir Topbaş istifa etti---

Kadir Topbaş istifa etti

Kadir Topbaş istifa etti
22 Eylül 2017 - 18:35 borsagundem.com

İBB Başkanı Kadir Topbaş, istifa ettiğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Topbaş yaptığı açıklamada, 'Bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim' dedi.

İşte Kadir Topbaş'ın açıklamasından satır başları:

Hicri miladın tüm İslam Alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler ve 2004 yılında İBB başkanlığı görevini bana uygun gördüler. Partimin her kademesindekilerine teşekkür ediyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar.

'ÇOCUKLARIMIZI HIRSIZ GİBİ SEVDİK'

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum.

'İSTİFA ETTİM'

Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim.

'PARTİMİ BIRAKMIYORUM'

Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum. Benim gündemimim Türkiye gündeminin küçük bir parçası. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza bakanlarımıza teşekkür ediyorum.  Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem.

DOSYALAR İADE EDİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.

İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

Bu gelişme sonrasında Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Istanbul pislik icinde23 Eylül 2017 00:55

    Heryer rezalet..bu rezalete kim dur diyebilirse Allah razi olsun..20 yildir curcuna;yonetim amator..2020 yilina yakismayan yonetim sekli...Burasi Kahire deil...Avrupanin en guzel sehirlerinden biri...yazik ya...Hakedildigi gibi yonetilmiyor

  • Troll23 Eylül 2017 00:05

    Sencer sana müneccim mi kaçtı.Nerenden uyduruyorsun CHP gelirse şöyle olacak böyle olacak diye kötülemek.Sen minik aklını kendine sakla.İZMİR BB 'nın kredi notu ülke notundan daha yüksek.Bilmiyorsan google yaz öğren.Troll olmak istiyorsan da biraz vitamine para harcaman gerekecek.Bu beyinle kimseyi kandıramazsın.

  • sencer22 Eylül 2017 23:43

    herşeyin kıymeti kaybedildikten sonra anlaşılır gelen gideni aratır şöyle en layiğinden en atatürkçüsünden bir chp li seçilirse o zaman görün şenliği haliç eski haliç balıkların değil deniz analarının bile öldüğü bir haliç bizi bekler sokaklarda çöplükten pislikten lağım farelerin gezdiği hastalıkların türlü türlüsünün ortaya çıktığı gaz maskelerinin gazete alanlara bedava verildiği bir istanbul bizi bekler hani şu rant gargarası yapanlar varya siz rantın ne demek olduğunu o zaman anlayacaksınız

  • Yalan diyen troller nerede22 Eylül 2017 22:06

    Hani Barış Yarkadaş yalan söylüyordu.Sözüne itibar edilmezdi.Ne oldu.Yalan mı çıktı.Yuttunuz mu zokayı.

  • Yandaş degıl vatandas22 Eylül 2017 20:36

    COcuklarını hırsız gıbı sevmıs!! Hırsızlığını ıtıraf edıyor gece yarılarına kadar hesap kıtap yapıyordur nerden nasıl rant sağlarım dıye.. gelmıs gecmıs en büyük vurguncu..ne ınsanların bırıkımlerını yok ettı senın arazın yesıl alan bakıyorsun 3-4 yıl sonra kuleyı dıkmısler. Hakkımı helal etmıyorum haram zıkkım olsun..

  • rıza22 Eylül 2017 19:56

    adam yeter artık istanbulun peşkeş çekilecek arsası kalmadı diyerek istifa etti.

  • Doğrusu22 Eylül 2017 19:44

    "Kırgınlığım yoktur"diyor.Herşey yolunda ise niye istifa ettin demezler mi adama.Rantı durduramadım ve de istifa ettim desen daha doğru olurdu.

  • Suat tosun22 Eylül 2017 19:43

    Cok yazik boyle bir buyuksehir belediye baskani kolay kolay gelmez,hersey icin sagolun yolunuz acik olsun.

  • misafir22 Eylül 2017 19:34

    seçilmiş değil atanmış başbakanla yönetilen ülkede millet belediye başkanı için 'oy verdik nolucak şimdi' edebiyatı yapıyor ya, hayret etmemek elde değil.

  • Beyazıt22 Eylül 2017 19:30

    Hiçbir siyasi parti tutumamakla birlikte yeminlen çok üzüldüm. Çok yazık oldu..

  • şenol22 Eylül 2017 19:27

    emlak konut tavan

  • sdk yorumcuya cevap22 Eylül 2017 19:18

    sen ibb de kadir beye oy verdin. senin bölgene kim bakıyorsa hizmeti o yapar. biri hasan can yazmış mesela hasan can dediğini yapıyor. ümraniyeye full hizmet soyak yenişehire adım atmıyor ama sola oy veren bölgesine.

  • istanbul kimin ellerine kalacak22 Eylül 2017 19:11

    öyle kolaymı pat diye istifa etmek. ihbar süresi, tazminat yokmu? Erdoğan atsa isterdiniz ama. adam gibi biri gelene kadar gidemezsin.

  • vatandaş22 Eylül 2017 19:09

    iyiki Erdoğan çocuklarını göremediğini söyledi. sonra davutoğlu,yıldırım taklit etti ama yapmacık oluyor. erdoğanın sözlerini kullanmayın lütfen.

  • yolu açık olsun22 Eylül 2017 19:06

    erdoğandan sonra belediyeye gelen en düzgün insan.

  • özge22 Eylül 2017 19:04

    imar durumları hariç , iyi işler yaptı. imarda hala dayısı olan, parası olan kazanıyor.

  • sedef22 Eylül 2017 19:02

    herşey için teşekkürler başkan. hakkımız helal olsun. istanbul seninle çok yol aldı.

  • RTE İLE YOLA DEVAM 22 Eylül 2017 19:01

    REİS PARTİ BAŞINA GEÇTİ. BELEDİYELERE DE EL ATTI. BAŞI BOŞ BİR İSTANBUL OLMAYACAKTIR. HERŞEY TIKIRINDA GİDER.

  • semih22 Eylül 2017 19:01

    geç alınmış bir karar

  • istanbulll22 Eylül 2017 19:00

    Fazlı Kılıç yerine gelsin :))) işleri bırakır kendi haline, artık ya hayyu ya kayyu oluruz. Hasan can gelsin, adam işi ile ilgileniyor. ümraniye halkı hasan can için oy verdi, fazlı kılıç akpdan kazandı.

  • Aa22 Eylül 2017 18:59

    Güzel olmuş gittiği sol semtlere yedirdiği imar rantı biter inşallah

  • bu iş mi şimdi???22 Eylül 2017 18:58

    ibb seçimlerinde biz oyu kime verdik, sana... insan yeni seçimleri bekler, çekilir. bizde kime oy verirsek o gelir.

  • YAKAHNTU22 Eylül 2017 18:56

    kadir abi sen dogrusun böyle devam et o AKP LİLER DOGRU SÖYLEYENİ HER ZAMAN KOVARLAR ONLAR MENFAATÇİ BİR BİRLİK TUTUMUŞLAR İLERİ REİS GERİ REİS BAŞKA LAFLARI YOK SADECE TAYİİP ERDOĞANA YALAKALIK BAŞKA BİR ŞEYE YARAMAZ BUNLAR ..

  • Sdk 22 Eylül 2017 18:55

    İyi oldu gittiği bizden oy alıp hep sol semtlere hizmet yapıyordu

  • emekci22 Eylül 2017 18:55

    adam gibi kişilere siyasette yer yok. hele ki ak siyasette

  • cebir22 Eylül 2017 18:54

    Ey Erdoğan. Senin kabinendeki yiyici vekiller adamı ne durumu düşürdü. Bunlarla da ilgilensen.

  • milletin kendisi22 Eylül 2017 18:53

    AKP meclis üyeleri rahat rahat yiyemedikleri için istifaya mecbur bıraktılar.