E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadınların Meclis'teki kavgası mahkemelik---

Kadınların Meclis'teki kavgası mahkemelik

Kadınların Meclis'teki kavgası mahkemelik
26 Ocak 2017 - 05:52 borsagundem.com

Bağımsız Milletvekili Nazlıaka, Meclis'teki kelepçeli eylemi sırasında ‘kendisine saldırdıkları’ gerekçesiyle İncesöz ve Enç başta olmak üzere AK Partili kadın vekiller için suç duyurusunda bulundu

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis kürsüsündeki kelepçeli eylemi sırasında ‘kendisine saldırdıkları’ gerekçesiyle AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç başta olmak üzere AK Partili kadın vekiller hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Nazlıaka, dilekçesinde özetle şöyle dedi: “Kollarım arkadan sertçe çekilerek sırtıma bastırıldı. Tartaklandım, tekmelere maruz kaldım. AKP Milletvekili İnceöz maymuncukla kilidi açmak için bileğimi sıkıca kavradı. İlknur İnceöz’e bir tornavida getirildi. Tornavidayı tehditvari bir şekilde bana gösterdi. Şafak Pavey yere düştü, protezi çıktı.Melike Basmacı’nın kolu incindi. Pervin Buldan göğsüne aldığı tekme nedeniyle nefes darlığı yaşadı. Burcu Çelik’in yüzü çizildi ve saçı tutam halinde koparıldı.”

Mahkemeye taşındı

Nazlıaka, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada da “Bu saldırı bir erkek talimatıyla gerçekleşti. ‘Saçını başını yolarım’ tarzıyla partisinde siyasi kariyer oluşturmak için canhıraş çabalayan kadınlardan utanç duyuyorum. Sokakta şiddete uğrayan kadın artık Meclis’te de şiddete uğruyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)