E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKadın yöneticili şirketler borsada kazandırıyor---

Kadın yöneticili şirketler borsada kazandırıyor

Kadın yöneticili şirketler borsada kazandırıyor
08 Aralık 2015 - 12:41 borsagundem.com

Yapılan araştırmalarda yönetiminde kadın olan şirketler yatırımcısına daha fazla kazandırıyor

ABD merkezli bir araştırma şirketinin son çalışmasına göre, yönetimlerinde daha fazla kadın olan şirketler, diğerlerine göre yatırımcılarına daha fazla kazandırıyor.

Finansal veri sağlayıcısı MSCI’nın son araştırmasına göre, yönetim kurullarında kadın egemenliğinin olduğu şirketler diğerlerine göre borsalarda diğerlerine göre yüzde 36 daha iyi bir performans gösteriyor.
MSCI’ye göre, yönetimde kadın ağırlığının olması, en az üç ya da daha fazla kadın yöneticinin olması ya da şirketin bir ya da birden fazla kadın yönetici tarafından yönetilmesi anlamına geliyor.
Bu şirketlerin hisse başına yatırımcısına kazandırdığı para yüzde 10.

BENZER ÇALIŞMALAR VAR

Kadın şirketlerin yatırımcısına daha fazla kazandırdığını gösteren çalışmalar daha önce de yapıldı. Credit Suisse bankasının büyük şirketlerden katılımcılarla yaptığı çalışmada da benzer bir sonuca varıldı.
2014 yılında yapılan çalışmada, kadın yöneticilerin egemen olduğu şirketlerin hisse performansında diğer şirketlere göre yüzde 5 daha iyi performans gösterildiğine işaret edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)