E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadın ve erkek öğrenciler birlikte üniveristeye gidemeyecek---

Kadın ve erkek öğrenciler birlikte üniveristeye gidemeyecek

Kadın ve erkek öğrenciler birlikte üniveristeye gidemeyecek
29 Ağustos 2021 - 16:18 borsagundem.com

"20 yıl önceki Taliban değiliz" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Taliban aslında hiç değişmediğini gözler önüne seren bir karar daha aldı.

Afganistan yönetimini ele geçiren ve uluslararası kamuoyunda endişe yaratarak tepki toplayan Taliban bugün ülkedeki gidişatın çok da parlak olmadığını gözler önüne seren bir karar aldı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; Taliban altındaki Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığı bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Afganistan’ın en büyük televizyon kanalı TOLO News’ten gazeteci Ziay Han Yâd sosyal medya hesabı üzerinden gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. Yâd, “Bakanlığı vekaleten yürüten yetkili kadınlar ve erkekler artık üniversitede birlikte eğitim göremeyeceğini açıkladı. Kadınlar ve erkeklerin şeriat kapsamında ayrı sınıflarda eğitim göreceğini duyurdu” dedi.

TOPLANTIDA TEK BİR KADIN YOK

Öte yandan Afganistan’da Taliban bünyesindeki ilk toplantısını gerçekleştiren Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığı toplantısında tek bir kadın olmaması da dikkat çekti. Sosyal medyada Afganistan’dan gelişmeleri aktaran basın mensupları eskiden bu toplantılarda kadın/erkek oranının yarı yarıya olduğunu söyledi.

Geçici Yüksek Öğretim Bakanı Abdükbaki Hakkani, daha önce yaptığı açıklamada şu an uygulanan eğitim sistemini eleştirmişti. Hakkani, “Dünya, insanlara zarar veren bilimsel eğitimden dini çıkarmaya çalışıyor” demişti.

Afganistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Şehrazad Ekber de bu gelişmeye tepki gösterdi. Ekber, “Dünya hükümetleri, Taliban’ın kadınlara haklarını vermeleri için baskı yapmalılar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim30 Ağustos 2021 03:42

    SNki giden yönetim ülkeyi süper yönetiyordu.. Yolsuzluk rüsvet üçkagıtcılıktan adam kayırmadan sikayet edilimiyormuydu. Taliban az akıllı olsa adam gibi düzgün iş yapsa süper taraftar toplar. Ekonomi daha iyiye gitmez mi. Ama Taliban bunu yapabilecek mi... Kafa değişimi yoksa NATO kafa mermer kafa mı

  • Mucize Reis : )29 Ağustos 2021 21:24

    Bidede var aynı eğitim okulları :D  Japonya dada var. Şimdi sorsan Talibana, Yaa ben bu kararı aldım ama Modern japonya devleti, Laik ve modern Türkiye devletini örnek aldım demeyecek mi ? : )) Neyine şaştınız haberin ? ... Burada aslolan ETİKET oluyor, herkes her konuşanın ETİKETİNİ biliyor, o bakımdan  modern yada modern olma, zihniyetin seni eleveriyor. Ama Taliban bu mantık ile orada yönetim felan yapamaz. Taliban sadece elde ak47 takır takır savaşmayı ve öldürmeyi biliyor. Devlet yçnetimi, halkın sağlığı, halkın eğitimi, milletin geçim durumu, yani elde silah bu işler çözülmez. Devlete darbe ettin ama, nasıl milletine refah sağlayacaksın ? rusyaya, çine, abd ye atacak imzayı, yer altından ne çıakrsa verecek 40 yıl kiralamaya kaymak yabancıya, kırıntılar tarliban ve milletine... Yazık

  • Türkoğlutúrk29 Ağustos 2021 17:08

    Beyni cinsel organının içinde olan.