E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKadıköy yıkılmaz---

Kadıköy yıkılmaz

Kadıköy yıkılmaz
29 Kasım 2013 - 17:38 borsagundem.com

F.Bahçe ve Beşiktaş forması giyen efsanevi 4 eski futbolcu derbiyi böyle yorumladı...

İki büyük kulüpte top koşturan Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek, Alpay Özalan ve Mustafa Doğan, Fenerbahçe’nin saha ve seyirci avantajıyla maçın favorisi olduğunu söyledi. Büyük maç için geri sayım başladı. Yılın son derbisini kimin kazanacağını Fenerbahçe ile Beşiktaş’ta forma giyen 4 eski futbolcuya sorduk. Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek, Mustafa Doğan ve Alpay Özalan, ortak görüşte birleşti. Fenerbahçe’nin ezeli rakibinden bir adım önde olduğuna dikkat çeken eski şöhretler, Beşiktaş’ın sürpriz yapmasının zor olduğunu savundu ve ‘Kadıköy yıkılmaz’ mesajını verdi.

RÜŞTÜ REÇBER
Derbilerin favorisi olmaz. Puan ve moral durumu itibarı ile Fenerbahçe maça daha avantajlı çıkacak. Ayrıca seyirci faktörünü de unutmamak gerek. Kadıköy’de muhteşem bir atmosfer Beşiktaş’ı bekleyecek.
Beşiktaş cephesinden bakıldığında mutlaka kazanılması gereken bir maç. Siyah beyazlılar kaybederse ara daha da açılacağı için maça galibiyet için çıkacaklar.
Kadıköy’deki son Beşiktaş galibiyetinde F.Bahçe kalesindeydim. İki takımın da formasını giymekten onur duyuyorum. Fenerbahçe Kadıköy’de ezeli rakiplerine karşı büyük bir özgüven ile sahaya çıkıyor.
Fenerbahçe’de maçın kahramanı olmak için hemen hemen herkes aday. Özellikle golcüleri bu maçın sonucu için önemli faktörler. Beşiktaş’ta gününde bir Fernandes takımı için büyük bir güç olur.
Fenerbahçe kazanırsa farkı açacak ve büyük bir ihtimalle ilk yarı liderliğini garantileyecek. Ancak bu 3 puanlık sistemde hiç bir zaman şampiyonluğu garanti olduğu anlamına gelemez.

ALPAY ÖZALAN
Bence maçın favorisi herkesin de bildiği gibi Fenerbahçe. Çünkü daha formda ve daha bir takım gibi oynuyorlar. Saha içinde derli toplu görünüyorlar. Ayağa pası iyi yapıyorlar. Hücuma iyi çıkıyorlar.
Beşiktaş’ın en önemli oyuncusu olarak görünen Fernandes, Olcay ve Gökhan Töre’yi kapattığında durdurabiliyorsun. Fenerbahçe’de durum farklı. Forveti kilitlesen, orta saha devreye giriyor, orta sahayı kapatsan, kanatlar işi bitirebiliyor.
Son 11 haftadaki sonuçlar ile Fenerbahçeli futbolcular daha özgüvenli durumdalar. Kadıköy’de seyirciyi de arkana alarak oyuna başlamak çok önemli faktördür. Maçın kahramanı Beşiktaş kazanırsa defansı olur. Fenerbahçe kazanırsa Gökhan veya Caner olur.
Cüneyt Çakır en tecrübeli hakemimiz. Bu yükün altından en iyi o kalkabilir. Çok kolay kart gösteriyor. Kırmızı kartını kolay kullanıyor. Oyuncular biraz daha dikkatli olmak zorundalar. Fenerbahçe kazanırsa avantaj elde eder ama şampiyonluk için konuşmak erken.

YUSUF ŞİMŞEK
Maçı teknik adamlar çözecek. Beşiktaş durdurup, vurmayı, Fenerbahçe saldırıp kazanmayı planlayacak. Bu yüzden taktikler ve futbolcuların bunu sahaya yansıtması büyük önem taşıyor.
Fenerbahçe’nin muhteşem bir hücum hattı var. Sow, Webo, Emenike ve Kuyt önemli silahlar. Kanatları da iyi kullanan sarı-lacivertliler ezeli rakibine karşı maça favori olarak çıkacaktır.
Beşiktaş’ta Fernandes’in performansı çok önemli. Duran top ustası olarak bildiğimiz Portekizli’nin atacağı uzun paslar, Fenerbahçe savunmanını sıkıntıya sokabilir. Olcay ile Gökhan bu toplarla can yakabilir.
Gollü bir maç olacağını düşünüyorum. Kadıköy’deki derbilerde rakiplerine geçit vermeyen Fenerbahçe’nin seyirci avantajı maça avantajlı çıkmasını sağlayacak. Büyük maçlarda sinirlerine hakim olan ve sakin oynayan kazanır.
Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayacak. Beşiktaş kazanırsa ligin seyri değişecek. Beraberlik Fenerbahçe’nin daha çok işine yarayacak.

MUSTAFA DOĞAN
Kadıköy’de Fenerbahçe çok farklı oluyor. Sahaya her zaman özgüven içinde çıkıyor ve seyirci avantajını iyi kullanıyor. Sarı-lacivertlilerin oturmuş bir kadrosu var. İyi oynuyorlar ve sonuca gitmeyi biliyorlar.
Beşiktaş, Konyaspor karşısında ofansif bir kadro ile mücadele etti. Fernandes, Almeida, Olcay, Gökhan ve Oğuzhan iyi oynadılar. Ancak Fenerbahçe maçı ile Konya maçını karıştırmamak gerek.
Bana göre maçın sonucunu orta sahalar belirleyecek. Fenerbahçe bu anlamda daha iyi bir oyuncu grubuna sahip. Daha dengeli ve ayağa pas yaparak oynuyorlar. Bu yüzden Fenerbahçe bir adım önde.
Yine de derbilerde büyük konuşmamak gerek. Çünkü günün şartları, saha içindeki motivasyon çok önemli. Ayrıca sinirlerine hakim olan taraf sahadan istediği sonucu çıkaracaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)