E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadıköy Belediyesinde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı---

Kadıköy Belediyesinde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı

Kadıköy Belediyesinde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı
21 Mayıs 2022 - 10:31 borsagundem.com

Rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta ve mühendislerin de bulunduğu 160 şüpheliden 32'si tutuklandı, 128 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

38 kişi itirafçı oldu,  32 kişi tutuklandı

Polis otobüslerine bindirilen 160 şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. İtirafçı olmayı kabul eden 38 kişi de emniyetten serbest bırakıldı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından, 43'ü memur toplam 124 kişi "rüşvet" suçundan tutuklanması, 36 şüpheli ise adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe gönderildi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, aralarında 27 memurun da yer aldığı 32 kişinin tutuklanmasına hükmederken, 27'si memur 128 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Soruşturma kapsamında çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli 6 zabıta memuru ve 48 mühendisin de aralarında bulunduğu 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mayıs'ta İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda zanlılardan 198'ini yakalamıştı.

Adreslerde yapılan aramada, çok sayıda dijital malzeme ve evraka el konulmuştu. Firari 26 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kadıköy'deki operasyonda 162 kişi adliyeye sevk edildi

Kadıköy Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Mayıs 2022 13:32

    Eyy Kadıköy belediyesi 129 milyar usd ne oldu ? ne yaptınız ? Nerede bu kasadaki para ? eyy Maltepe belediyesi , Eyy Aydın belediyesi, İzmir belediyesi... Eyy İmamoğlu ve Mansur yavaş nerede paralar ?  :D İşte denetimler sayesinde bu soruların cevabı çıkacak. Eyy Mansur, dinazorlar nerede? dinazor etimi yedirdin millete ? :D Biz müslüman yemez tek tırnaklı dinazor eti... :D Araştırma komisyonları kuruluyor başlamış....  Denetimler sürecek gibi.... bakalım neler olacak,  sonrasında :D  Ey imamoğlu uçakta gazeteciler iler eism çektirdin, kim veriyor onları yemekı konaklama vb masrafı nı  ? araştırlacak tabi. Belediye uçağı ile trabzona git, milletin parası ile miting yap :D yaa... 

  • Mucise Reis ;)22 Mayıs 2022 17:46

    Baran Bey benim bir belediye kazanmışlığım yok. Ben vergimin hesabını sorarım. Atatürkçüde Hacı Hocada beni etkileyemez. Bir polis, bir öğretmen, bir savcı,i bir belediye başkanı , bir vekil vb. fark etmez. Devlet kurumları milletin vergilerini sorar. Soracak tabi. Yoksa devlet olur mu ? ... o bakımdan beni kendin gibi bir tarafa itip, itekleyip, taraf etmen komik. Makama gelen hesabı verir. yok o benim kankam, yok öbütü kuzenim, diğeri eniştem ve damadım vb. yok öyle bişi. Devlet disiplinli ve düzenlidir. Bir tarafa güç bastırıp incelerken, diğer tarafa düş gevşetip geçiştiriyorsa Ben  x partiye karşıyım. İngilterede Almanyada ABD de böyle, Seçmen 5 kuruş için , istifa etiriyor , baskılar ile. Bizde gücü alan kendine çalıştırtıp bakanına kadar hüküm sürüyor. Senin yönetim modelin ile millet ittifakıda balşa gelse usd 16 olur. sistem dandik. uyan san artık..

  • baran22 Mayıs 2022 14:15

    Bir kere belediyeleri bir defalığına kazandık diye o kadar sevindirik oldunuz ki hala bunun coşkusu ile avunuyorlar! Derken altlarından lağım akar hale geldi umurlarında bile değil.  Neden mi her hallleri ile ispatlıyorlar ki bu ülke için hizmet ve iş yapmak bunlara göre değil!  Zaten görevleri de bu değil!  Görevleri her türlü olumsuz duruma katalizörlük yapıp alttan alta  fitne kazanını kaynatıp aradan güya Başkan olarak sıyrılacak. Tabi bunlar papazın fantezileri!  Zengin çocuğu bir türlü Türk Milletini tanıyamamış!  Hatta İngiliz aklına o kadar güvenmiş ki onları arkasına alınca her şekilde bu işi hal edrim demiş!  Ama bak nasıl çuvalladınız.  

  • baran22 Mayıs 2022 11:31

    İşte bunların Atatürkçülüğü;  Bay papaz 19 Mayıs ta Pontusçu Apolas Lermi yi sahneye çıkartarak bir kez daha ne olduğunu belli etmiştir.

  • Tarık21 Mayıs 2022 22:06

    Rüşvetin skandalın olmadığı chp belediyeleride var

  • Sedat21 Mayıs 2022 21:58

    İşte karakterin parlaması budur Diyoruz kardeşim geçmişe dönelim Parlementer güçlemiş olsun daha güzel yiyelim yiyelelim patlayalım!!!Geçmiş güzeldir nostalji ya gözlerim doldu

  • Mucise Reis ;)21 Mayıs 2022 19:36

    Acı büyük belli ki, Siz neden belediyeleri kaybettiniz=? Yolsuzluk ve halkın isteklerini yerine getirmediğiniz için. kaç dosya yargıya gitti? yüzlerce... Kaç tane eski yönetim dosyaları mahkemelerce incelendi ? hiç biri.. Yemzler bu oyunları : ) tek tek hesaplar sorulacak. yok mali milat, yok eskiden dosttuk, sonradan pensilvanyaya kaçtı, yok eskidenb iyidir sonra bölücü oldu. Geçin bu ayakları. milletin 1 kuruş vergisi dahi olsa hesap sorulacak. Burada siyasi parti önündeki kaptan mama yiyenler gelmiş :D herkesin etiketi, herkesin kumaşını biliyoruz..Tek tek sorulacak yüzlerce dosyalar bekliyor. korku sardıkça, oy arttıramayanlar, dürüstlere saldırmaya başlıyor... :D  Bu kadar denetimi kendi belediyelerine yapsalar, zaten belediyelerin kasa + olur hizmet verirlerdi :D o bakımdan denetim iyidir. Millet için harcanır her kuruş...  Zamanında kendi belediyelerine yapsalar istanbulu kaybetmezlerdi.. 

  • MD..Edep..Edep.21 Mayıs 2022 18:07

    Sırf algı yaratmak için yapmayacakları ahlaksızlık yok.. Evet hırsızlık ve yolsuzluk yapılmış olabilir.. Ama bu sizinkinin yüzde biri   dahi olamaz.. Her kim ki milletin aleyhine iş yapıyorsa Allah belasını versin.. 

  • Murat21 Mayıs 2022 16:10

    Herşey çok Güzel! olmuş... İstanbul nimet! nimet!

  • baran21 Mayıs 2022 13:09

    BİLECİK: Belediye iştiraklerinden Kayı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, bir müteahhitten 200 bin dolar rüşvet istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. CHP'li Belediye Başkanı Semih Şahin görevden uzaklaştırıldı.İZMİR: Rüşvet soruşturmasında aralarında Kemalpaşa Belediyesi personelinin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.KUŞADASI: Kuşadası Belediyesi de milyonlarca liranın buhar olduğu yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi. İddiaların sahibi gazeteci Ergün Poyraz dövüldü.

  • baran21 Mayıs 2022 13:08

    BODRUM: CHP'li Bodrum Belediyesi'ndeki imar usulsüzlükleriyle ilgili 30 klasöre el konuldu.BUCA: CHP'li Buca Belediyesi'nde çöp ve katı atık ihalelerinde devleti 17.5 milyon lira kamu zararına uğrattıkları gerekçesiyle, aralarında eski Temizlik İşleri Müdürü Atilla K.'nın da bulunduğu 11 belediye personeli dahil 12 kişi gözaltına alındı.KIRKLARELİ: Kırklareli'nin Kıyıköy Belediyesi'nde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları ile ilgili, CHP'li Belediye Başkanı Ender Sevinç dahil 13 şüpheli 29 Kasım'da gözaltına alındı.

  • baran21 Mayıs 2022 13:07

    AVCILAR: CHP'li Avcılar Belediyesi'ndeki ihalelere fesat karıştıran FETÖ'nün 'belediyeler imamı' Erkan Karaarslan liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyon sonrası aynı belediyeye Mart 2022'de 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla operasyon düzenlendi. 5 ildeki eşzamanlı operasyonda, aralarında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 2014-2016 arasında 3 milyon 150 bin liralık kamu zararına sebebiyet verdikleri ortaya çıkarıldı.BALIKESİR: Gömeç Belediyesi Başkan Yardımcısı H. Gazi Pişkin bir firma adına iş yapan taşeron şirketten 50 bin TL rüşvet istediği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.ÇANAKKALE: Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Balkan, Fen İşleri Müdürü M.E. ve personel M.Ö., ilansız ihaleyle 4.3 milyon TL'lik ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.BODRUM: CHP'li Bodrum Belediyesi'ndeki imar usulsüzlükleriyle ilgili 30 klasöre el konuldu.

  • EKRİST21 Mayıs 2022 11:06

    neden chp li belediyelerde yolsuzluklar dizboyu.ankara ve istanbul belediyesinde de büyük sıkıntılar olduğu tv.lerden seyir etmekteyiz.yakında oralardanda kirli haberleri duyabiliriz.

  • VERİ21 Mayıs 2022 11:05

    kadıköy belediye başkanını tebrik ederim bu olayların çözülmesi için kendisi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş...

  • Mucise Reis ;)21 Mayıs 2022 10:42

    Keşke zamanında devlet kurumları böyle çalışabilse idi. Ha bire enreden buldun yasası 19 yıldır çıkmadı... ne olurs aolsun bankaya yatır yüzde 1  2  öde, paran yasal olacak hesapda duracak kimsede hesap sormayacak diye 5 yılda bir yasalar çıktı. Gerçek mücadelenin nasıl olması gerektiğini herkes biliyor. Var olan düzence, adamına göre kontrol ve mücadele oluyor. kanun çıksın herkes devlet karşısında hesap verdin. malum adada vergi kaçıranlarıda biliyoruz. Kanunlar herkesden üstündür. Kanunları işlerliği malesef tek elde toplandığından işlemez olmuştur. Su içen Ankara dinazorları dosyaları hala bekliyor. Ne bekliyor? Benim vergim 1 kuruşu bile çok değerli. Her kim çarçur ediyorsa hesap vermeli.