E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!---

Kaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!

Kaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!
25 Ocak 2020 - 16:11 borsagundem.com

Kaçak yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak.

TBMM, bir haftalık aranın ardından mesaisine başlıyor. Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda, İmar Kanunu'nda değişiklikler öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılmak suretiyle, ortaya çıkan imalatlara yönelik tapuya bildirim zorunluluğu getiriliyor. Ruhsatsız yapılan ya da kaçak yapıların tespiti halinde ortaya çıkacak olan tutanağın bir kopyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek.

Kaçak yapılarla ilgili bazı cezai müeyyideler getirilecek. Para cezalarında artırıma gidilecek. Eğer kaçak yapı ortaya çıkmışsa yıkılacak ve para cezası artırılacak. Teklif ile bina yüksekliklerine kısıtlama getirilecek.

Teklif ile bundan sonra hiçbir belediye imar bazlı imar değişikliğine gidemeyecek. Ancak, talep olması halinde bütün maliklerin rızası alınarak ada bazlı bir değişikliğe gidebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tugce uzman29 Ocak 2020 01:37

    KAT İRTİFAKI diye bişey çıkartmışlar.KAPI KOMŞUMLA düşmanız niyee,çünküü işlerini yanlış yapan memurları müteahiti mimarını hala savunduğumuz için.VER CEZAYI BELEDİYEYE,TAPU DAİRESİNE.KAT İRTİFAKLI HERYERDE DÜŞMANLIKLAR VARDIR.DÜZELTİN ALLAHAŞKINA,ALMANYADA İNGİLTEREDE NİYE YOK KAVGALAR EV YÜZÜNDEN.?

  • .ççç26 Ocak 2020 10:40

    imar affı istiyoruz bedeli nyse öderiz. yıkmayalım...

  • Pala26 Ocak 2020 10:32

    Ver rüşveti belediyeye, görmezden gelirler

  • Cem26 Ocak 2020 10:19

    Bence yapılan binaların istisnasız hepsinde hem deprem dayanıklılığı olabilecek en üst seviyelere çıkartılmalı, ayrıca denetim istisnasız devlet yolu ile çok düzgün yapılmalı ayrıca ısı yalıtımı veya kaplaması kaplaması kesinlikle olmalı ve bunlar devlet yolu ile eksiksiz denetlenmesi çok iyi olur bence. Bunlar günümüzde binalar için çok önemli şeyler. Bunlar sistematik şekilde oturtulmali bence. Dayanaksız bina lafı artik günümüzde şu teknoloji ile olmuyor doğrusu

  • Ver Allahım26 Ocak 2020 09:45

    Sorumlu yok, hapse giren yok, rüşvetini alan izin veren suçsuz, malzeme çalan müteahhit suçsuz, imar affı veren zaten devlet. Ölen öldü şimdi kaçak yapılar yıkılacakmış. Gaz alma, hedef şaşırtma çalışmaları. Allah'ım beni neden bu ülkede doğdurdun, sadece insanlık onuru, ahlakı ile yaşamak istiyorum. Bana yaşam kurabileceğim ekonomik imkanı ver ve kanunun nizamın olduğu gerçekten çalışan üreten, siyasilerin vatanlarını halklarını düşündüğü gelişmiş bir ülkede yaşama şansı ver. Doğduğum yeri seçemedim bari çocuklarıma iyi eğitim aldırabileceğim, doğruyu yanlışı ayırt edebilecekleri, torpili, rüşveti, yolsuzluğu anormal sayan, çalışanın, yeteneklinin, donanımlının kazandığı bir ülkede yaşama imkanı ver.

  • yorum25 Ocak 2020 22:37

    siz önce yapı denetim firmalarını denetlettirin bir bina iskanı alınmadan satılmamalı mağdur çok ilgilenen yok yapı denetimciler boş belediyeler rüşvet çarkından kurtulamadı eyyy bakanlar sözüm size