E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaçak sigaradan devletin zararı 50 milyar lira!---

Kaçak sigaradan devletin zararı 50 milyar lira!

Kaçak sigaradan devletin zararı 50 milyar lira!
27 Mayıs 2022 - 15:18 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak sigaraların artışıyla ilgili bir açıklama yaptı.


Açıklamasında sigara kaçakçılığının boyutunun arttığını belirten Palandöken, eş zamanlı baskınlarda tedarik ve dağıtım zincirlerinin ortaya çıkarılması ile devletin kaybının azalacağını kaydetti.

Sigara kaçakçılığının devleti 50 milyar zarara uğrattığını vurgulayan Palandöken, “Son operasyonlarda ilk 6 ayda 3,8 milyon paket kaçak sigara, 893 milyon boş makaron ile 290 milyon doldurulmuş makaron, 192 ton tütün mamulü ve 252 bin puro ele geçirildi. Bu da devletimiz için 50 milyar liralık bir zarar demektir” dedi.

Tütün ve makaron kaçakçılığı alanında faaliyet gösteren suç gruplarına yönelik ilk büyük planlı operasyon olduğunun altını çizen Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sigara içmek hiç kuşkusuz hem sağlık bakımından hem de ekonomik olarak kesemize zarardır. Ancak zam yaparak sigara içmenin önüne geçilmez. Bunun için yapılması gereken eğitimdir”.

Alkollü içecekler ve sigarada ÖTV artırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Mayıs 2022 21:52

    Efendi bugun mu geldi aklınıza :D Almanya da 1 şişe joni walker 9 euro.. 1 saat kazanç 12 euro ... Günaydın gözünüz aydın efendi : )) Türkiye de kaç gün çalışılıyor ? :D siz hesap edin... sigara ve alkol sağlıya zararlıdır... 4 murat efendi yasakladı yine tüketimi 2022 de sürüyor.. demek eğitimle tüketim engellene azaltılabilir yasaklar çözüm değil...  Keşke sayın yetkili bu kadar zam üzerine zamlar gelmeden konuşsa idi. 1 şişe bra olmuş 25 tl :D efendi konuşuyor, hangi işletme ayakta kalabilir ? Günde 150 tl kazanan yüzde 75 insanlarımız var iken...

  • acacu27 Mayıs 2022 17:51

    Bendevi Bey o noktayı çoktan geçtik. Eskiden merdiven altı üretim vardı, şimdi sanayi bölgesinde fabrika kiralayıp üretim yapılıyor. Geçenlerde Torbalı sanayide kaçak sigara fabrikası basıldı, oldukça modern makinalarla üretim tesisi kurmuşlar. Kaçak üretim kaçak olmaktan çıktı adeta bir sektöre dönüştü. Kaçak üretici iş adamları derneği falan kurulacak aşamadayız. 

  • WERS27 Mayıs 2022 15:57

    milletin elindeki para belli vergi ile onunla ne kadarını geri alabilirsiniz ki benzin sigara şeker vs vs vs derken bitirdiniz bizi akp